Sari la conținut

Aleea de după Ziduri va fi pavată cu piatră naturală

aleea-de-dupa-ziduri-va-fi-pavata-cu-piatra-naturala

Lucrările vor începe în câteva luni, după ce se va termina reamenajarea străzilor Apollonia Hirscher şi George Coşbuc

Ieri a fost prezentat programul de reabilitare a zonei de După Ziduri, proiect care include şi pavarea arterei.

„În faţa Cinematografului Popular va fi amenajată o piaţetă pavată cu piatră cubică. De altfel, întreaga alee, până la Maternitate va fi pavată”, a mai spus primarul. Lucrările vor începe însă doar după vor fi pavate strada Apollonia Hirscher şi strada George Coşbuc. „Eu cred că anul acesta, în câteva luni, vor începe lucrările din zona După Ziduri. În primă fază se va amenaja piaţeta din faţa Cinematografului Popular”, a exlicat Primarul Braşovului, George Scripcaru.

Totodată, primarul a declarat că au fost purtate discuţii şi cu un peisagist pentru amenajarea zonei.


     „Ne-a prezentat o mostră de balustradă simplă, cu elemente de lemn”, a explicat George Scripcaru.


     Pe de altă parte, primarul Braşovului a anunţat că după ce va fi terminată curăţenia, în catacombe se vor amenaja spaţii culturale.

60 de saci de gunoi adunaţi din grotele de După Ziduri!

    Firma de salubritate din Braşov a intrat de câteva zile în catacombele de După Ziduri, pentru a face curăţenie generală. Până acum, au spus reprezentanţii firmei, din reţeaua de tuneluri au fost scoşi deja 60 de saci de gunoi. În general sunt ambalaje şi diverse obiecte, dar a fost scoasă chiar şi o grindă de beton. Muncitorii spun că sarcina lor nu este tocmai simplă şi povestesc că oamenii au reuşit să se strecoare în grote chiar şi atunci când a fost poarta încuiată.


    De asemenea, operatorul de salubritate are treabă şi în pârâul Graft, pe care îl curăţă în permanenţă. „Din păcate, mai sunt oameni în cartierul Şchei care mai aruncă tot felul de gunoaie în pârâu. Noi intervenim aproape în fiecare zi pentru a curăţa albia”, a declarat un reprezentant al firmei de salubritate.

Cinematograful Popular va fi gata în 21 septembrie

Mai sunt de făcut câteva lucrări, mai sunt de făcut unele lucrări, iar la finalul lunii viitoare vom putea inaugura şi acest spaţiu. „Apoi vom stabili ce avem de făcut pentru ca acest spaţiu să devină funcţional”, a declarat primarul Braşovului.


   Pe de altă parte, reprezentantul constructorului a declarat că termenul de finalizare a lucrărilor este 21 septembrie 2020. „În mare parte, lucrările sunt gata şi ne vom încadra în termenul prevăzut în contract”, a declarat reprezentantul firmei Romconstruct, care se ocupă de modernizarea fostului cinematograf.


  După ce lucrările vor fi gata, spaţiul va fi administrat de Asociaţia Amural, iar reprezentantul acesteia, Răzvan Pascu, a anunţat că în fostul cinematograf se vor desfăşura diverse activităţi, de la proiecţii de film, la spectacole de teatru sau concerte. Nu vor lipsi nici cursurile pentru elevi şi studenţi. Totuşi, acesta a precizat că începerea activităţilor în fostul Cinema Popular este condiţionată de modul în care va evolua pandemia de coronavirus.

Comentarii

Ultimă oră