Sari la conținut
alexandru-ionas-la-mix-actual

"Nu cred că aș mai putea să conduc astăzi Poliția Brașov!" - mărturisește, cu sinceritate, generalul Alexandru Ionaș.

A crescut în Miliția comunistă și a urcat foarte sus în Poliția post-decembristă.

General. Șef la IPJ Brașov. Șef la Agenția Națională Antidrog. Primul. Și primul comisar european din România, la Odesa.

Crede că fiecare etapă a fost o provocare împlinită. Nu regretă nimic și crede că e o mare înțelepciune să pleci la timp, în glorie, cu fruntea sus, atunci când nu mai ai de crescut.


Azi crește studenți la Drept și spune că îi e mult mai drag apelativul "domnule profesor" decât cel de "domnule general". Are săli pline la curs pentru că povestește viu, din practică, nu din cursuri sterile.

A început la Transilvania și a continuat la Spiru Haret, ca și coordonator al Centrului Brașov, exact la vremea marii crize de imagine.

Criza a trecut, Universitatea Spiru Haret nu mai este "fabrica de diplome" , iar rezultatele absolvenților sunt, la urma urmei, cele care pot vorbi cel mai bine despre o universitate.

Așa că generalul Ionaș se apropie de încă o misiune îndeplinită. Crede ïn tineri. Îi iubește.

"Dovada că tu crezi în cei pe care îi crești este faptul că te retragi și le faci loc" - spune profesorul Alexandru Ionaș.

Politică? "Nuuuu. Poate nu ar trebui să spun, că dau din casă, dar i-am jurat, pe Biblie, soției - pe cănd mai multe partide mă curtau - că Nu intru în politică. Sunt credincios, îmi respect jurământul!"


Un polițist - poveste. Și un profesor la fel.

Alexandru Ionaș- la Mix Actual!

https://www.youtube.com/watch?v=dG03NibfEIE

Comentarii

Ultimă oră