Sari la conținut

Compozitor şi chitarist, Alexandru Panait visează să cânte pe aceeaşi scenă cu trupa Metallica. Când sunt pe scenă mă simt ca în rai, spune Alexandru Panait, în vârstă de 13 ani. Copilul, talentat peste măsură, compune melodii pe care le cântă la chitară ca un artist adevărat, visând să concureze cu nume cunoscute pe marile scene ale lumii. Părinţii îl ajută şi îl susţin să îşi formeze o carieră în domeniul muzical. Din păcate, însă, aşa cum se întâmplă în multe cazuri din România, şi în acest caz situaţia financiară pune piedici talentului.
Talent certificat. De la vârsta de 7 ani, Alexandru nu se mai dezlipeşte de chitară, instrument pe care l-a primit cadou de la tatăl lui, un iubitor de muzică de folk şi de bună calitate. De 2 ani studiază chitara în cadrul  Şcolii de Artă Braşov şi de trei ani la Palatul Copiilor. Lista premiilor pe care le-a obţinut de-a lungul timpului este deja foarte lungă. A obţinut locul întâi la Festivalul naţional vocal instrumental de interpretare a muzicii uşoare pentru Copii şi Tineret Vatra Dornei, premiul special la Creaţie la Festivalul Gaudeamus şi premiul pentru interpretare deosebită la Festivalul naţional Dor de Munte.
Cei mai mari fani, părinţii. Spectatorii de acasă sunt mereu atenţi la acordurile care răsună din camera lui Alexandru. De multe ori stau ore bune să asculte melodiile compuse de băiatul lor. "Să fii artist, chiar şi cu ghilimele, presupune un suflet extraordinar. Lui Alexandru îi place extraordinar să cânte. Iar eu mă bucur sincer că este pasionat de ceea ce face. Eu mi-aş dori, ştiind că îi place chitara, să îşi îndeplinească visul lui, care la vârsta asta se formează, şi să ajungă să trăiască din această pasiune a lui. Asta să fie şi munca lui, şi distracţia lui. Iar dacă se împletesc amândouă, ar fi ceva excepţional" povesteşte Sorin Panait, tatăl lui Alexandru.  
Scena e raiul. Micul artist studiază muzică şase ore zilnic. Asta înseamnă că jocurile şi ieşirile cu prietenii lui au fost lăsate pe locul al doilea. De câţiva ani muzica e viaţa lui. "Ca să fac muzică, am renunţat la unele ieşiri cu prietenii, la unele ore petrecute la calculator, la joacă. Însă nu-mi pare rău, pentru că mie îmi place, că învăţ din ce în ce mai mult despre muzică şi ajung să mă perfecţionez. Îmi place să compun muzică, pentru că pot transpune ceea ce simt. Iar când altcineva îţi ascultă creaţia şi îi place, te simţi nemaipomenit" spune Alex. "Când sunt pe scenă, simt că toată lumea mă place, indiferent de ceea ce cânt. Nu aş fi ajuns aşa de sus dacă nu i-ar fi plăcut nimănui ceea ce cânt. Simt că sunt în rai pe scenă".
A primit cadoul. Situaţia financiară a părinţilor pune piedici talentului lui Alexandru. Tata este şomer, doar mama aduce bani în casă, în jur de 1000 de lei lunar. Băiatul are nevoie de diferite consumabile sau diferite aparate. El şi-a dorit un microfon şi un amplificator pentru voce şi chitară electrică, pe care le-a primit cadou la balul de caritate organizat vinerea trecută de femeile Uniunii Social Liberale, filiala Braşov.

Comentarii

Ultimă oră