Sari la conținut

„Alpiniada vânătorilor de munte”, ediţia a XV-a, la Predeal

alpiniada-vanatorilor-de-munte-editia-a-xva-la-predeal

Statul Major al Forţelor Terestre organizează la Predeal, în perioada 20-23 februarie 2018, ediţia a XV-a a „Alpiniadei vânătorilor de munte”.

În acest an, la ediţia de iarnă a alpiniadei, participă şapte loturi sportive - Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”, Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă”, Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, Batalionul 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avrămescu”, Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” şi Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”.

Concurenţii sunt verificaţi şi apreciaţi asupra nivelului atins în practicarea schiului şi orientare în teren.

Organizatorii vor aprecia modul de acţiune al militarilor pentru îndeplinirea misiunilor în teren accidentat, greu accesibil, cu executarea tragerilor cu armamentul individual şi folosind materialele specifice din înzestrare.

Militarii participanţi la „Alpiniada vânătorilor de munte” – etapa de iarnă, vor parcurge trei probe: ştafeta, triatlonul şi patrula.

„Alpiniada vânătorilor de munte”, denumită onorific General Gheorghe Vătămanu-Coanta, este o competiţie care se desfăşoară prin alternanţă iarna şi vara şi angrenează cei mai buni militari din brigăzile şi batalioanele de vânători de munte din toată țara.

Comentarii

Ultimă oră