Sari la conținut

Ambasada Greciei cere interzicerea folosirii termenului „iaurt grecesc” în Romania

ambasada-greciei-cere-interzicerea-folosirii-termenului-iaurt-grecesc-in-romania

Ambasada Greciei cere interzicerea comercializării sub denumirea „iaurt grecesc” a iaurtului produs de grecii de la Olympus, la Brașov. Motivul: diferențele de calitate între iaurtul autentic grecesc și cel fabricat în România.

Ambasada Greciei a cerut autorităților române să nu mai aprobe comercializarea iaurtului produs în România sub denumirea de „iaurt grecesc”.
Paradoxal, unul din aceste tipuri de iaurt este chiar unul produs de o companie grecească, Olympus, care are fabrică de lactate în Hălchiu, județul Brașov.


  Motivul îl constituie diferențele de calitate între iaurtul autentic grecesc și cel fabricat în România. Cel grecesc are cantitate dublă de proteine dar și o aromă specială fiind servit inclusiv ca desert cu fructe sau semințe.


   Până acum, ANPC a retras de la comercializare 600 de tipuri de iaurt.

...................................................................................................................................

Update:

 În urma apariției  în presă a informațiilor conform cărora „Ambasada Greciei cere interzicerea iaurtului grecesc produs de grecii de la Olympus, la Braşov”, compania a transmis un punct de vedere, care va fi redat integral, în continuare:


  „Informaţia prezentată în titlu referitoare la faptul că Ambasada Greciei cere interzicerea iaurtului grecesc produs de compania Fabrica de Lapte Braşov este eronată şi conduce la interpretări care aduc prejudicii de imagine companiei. Ambasada Greciei a trimis o adresă statului român privind folosirea denumirii de iaurt grecesc tuturor produselor fabricate în România.


   De asemenea, şi informaţia privitoare la diferenţele de calitate dintre iaurtul grecesc fabricat în Grecia şi cel fabricat în România este incorectă. Fabrica de Lapte Braşov respectă aceleaşi reţete aplicate pentru produsele realizate în Grecia, în unităţile grupului de firme «Hellenic Dairies» care produc sub brandul Olympus. Acest fapt se poate dovedi prin compararea reţetei pentru produsele subscrisei şi reţetele produselor realizate de unităţile grupului Hellenic în Grecia, sub denumirea de «iaurt grecesc».


   Mai mult, produsele Fabricii de Lapte Braşov se încadrează în caracteristicile stabilite de autorităţile din Grecia pentru acest tip de iaurt, iar nivelul de proteine care definesc un iaurt grecesc este respectat.


    Olympus România produce lactate de cea mai înaltă calitate atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea externă, în cadrul fabricii de la Hălchiu, judeţul Braşov. Acordăm o mare atenţie reţetelor folosite şi respectăm toate standardele pentru calitate optimă, trecând prin toate fazele de producţie şi până la obţinerea produsului final.


             Cu stimă,
        Reprezentanţii Olympus România”

Comentarii

Ultimă oră