Sari la conținut

Ambasadorul Marii Britanii laudă fabrica de medicamente de la Braşov

Într-un interviu acordat www.hotnews.ro, Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a vorbit de investiţiile britanice din România. „Un lucru important este calitatea forţei de muncă din România. Nu este vorba doar de o forţă de muncă ieftină, ci şi de o forţă de muncă de bună calitate pentru costul plătit”, a declarat Harris. El a dat de exemplu fabrica producatorului farmaceutic Glaxo-Smithklein (GSK) de la Braşov, pe care a vizitat-o de curând.

Una dintre cele mai bune fabrici GSK din lume. „Cred ca este un exemplu tipic pentru companiile britanice. Ei au creat fabrică pentru a aproviziona piaţa locală, dar au descoperit că forţa de muncă are o calitate atât de bună încât fabrica de la Braşov a devenit una dintre cele mai bune din reţeaua operată de GSK în întreaga lume, mai ales în ceea ce priveşte calificarea inginerilor chimişti .Anul trecut, în afară de aprovizionarea pieţei locale, fabrica de la Braşov a exportat catre 50 de ţări, iar anul acesta numărul a crescut la 90”, a declarat ambasadorul Marii Britanii.

100 de milioane de dolari investiţi la Braşov. Compania farmaceutică GlaxoSmithKline România, care operează fabrica Europharm din Braşov, estimează o creştere de circa 12% a cifrei de afaceri anul acesta. Anul trecut, compania a raportat afaceri de 137 milioane de euro, în creştere cu circa 12,5% faţă de 2009. În ultimii 12 ani, compania a investit pe piaţa românească peste 125 milioane de dolari, aproape 100 de milioane fiind folosite pentru modernizarea fabricii de medicamente Europharm, achiziţionată în 1998.

Lider mondial. Investitiile în fabrica Europharm au început în 1998, odată cu achiziţionarea de către GSK a pachetului majoritar de acţiuni al Europharm. În 2003 GSK a achiziţionat integral grupul Europharm şi a lansat un proces de reaşezare strategică a celor trei divizii ale grupului: Producţie, Distribuţie, Farmacii. GlaxoSmithKline este unul dintre liderii mondiali în domeniu. Este a treia cea mai mare companie farmaceutică din lume măsurată de venituri, după Johnson & Johnson şi Pfizer.

Comentarii

Ultimă oră