Sari la conținut

Ambasadorul Marii Britanii, revenit la Braşov după 20 de ani

Excelenţa sa, Martin Harris, noul ambasador al Marii Britanii a vizitat ieri Braşovul, după 20 de ani. Britanicul a declarat că Braşovul este oraşul său de suflet din România pentru că, în urmă cu 20 de ani, student fiind, a poposit aici împreună cu soţia sa. Au fost printre primii turişti independenţi care au vizitat ţara noastră după Revoluţie, venind la Braşov cu trenul.
Gazda din Braşov. Pe atunci a locuit în gazdă, la o doamnă în vârstă, cu care a ţinut legătura până de curând. „Doamna Maria a fost o gazdă excelentă, care ne-a oferit o mâncare foarte bună şi un pat curat într-o perioadă în care era greu de găsit aşa ceva în Braşov şi în România”, a declarat ambasadorul într-o română aproape perfectă. Ambasadorul britanic spune că a învăţat atât de bine limba de la o familie de români, cu care a locuit împreună la Londra.  
280 de firme britanice în Braşov. Britanicul a găsit Braşovul foarte schimbat faţă de acum două decenii. Ambasadorul s-a declarat mândru că şi investitorii britanici au contribuit la aceste schimbări în bine. Cei mai cunoscuţi dintre ei sunt compania farmaceutică Glaxo Smith Kline, ori compania Jaguar, doar două dintre cele 280 de firme cu capital britanic care funcţionează în judeţul Braşov. Ambasadorul Marii Britanii a vizitat uzinele Eurocopter de la Ghimbav. Martin Harris a afirmat că între Eurocopter România şi Eurocopter UK există o colaborare pentru servisarea elicopterelor Puma din Afganistan. 20 de astfel de elicoptere ar trebui să fie reparate anul acesta la Braşov.
Model de medicină paliativă. Ambasadorul britanic a vizitat şi Hospice Casa Speranţei, excelenţa sa numărându-se printre fondatorii acesteia, în anul 1992. „E un model în medicina paliativă din Europa de Est care trebuie extins în toată Europa”, a declarat Harris. Marea Britanie s-a dovedit a fi, de-a lungul anilor, un prieten de nădejde pentru Braşov, Regatul Unit sprijinind înfiinţarea la Braşov, în anul 2001, a primului centru pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice, care funcţionează şi azi în cadrul direcţiei de servicii sociale din cadrul Primăriei.

Comentarii

Ultimă oră