Sari la conținut

Amenajări la Căminul Cultural din Hălchiu. Instituţia se pregătește pentru „Întâlnirea cu saşii” din 12 august

amenajari-la-caminul-cultural-din-halchiu-institutia-se-pregateste-pentru-intalnirea-cu-sasii-din-12-august

Zilele acestea se desfăşoară o serie de lucrări de amenajare şi modernizare la Căminul Cultural din Hălchiu.

Muncitorii au început cu lucrările din interiorul clădirii, executând diverse reparaţii. Se fac operaţiuni de gletuire şi tencuiala pereţilor, faianţarea bucătăriei (înlocuirea acesteia), igienizări şi alte intervenţii care se impun.

Urmează însă și o serie de amenajări exterioare. Pe aleea de acces care duce la intrarea în imobil şi în spatele clădirii vor fi montate opt bănci noi (alte două au fost deja montate în curtea Primăriei), preconizându-se ca şi pereţii exteriori să fie tencuiţi şi zugrăviţi.

Căminul va fi astfel pregătit pentru a-i primi pe saşii care au plecat înainte sau imediat după revoluţie, în Germania, întâlnirea localnicilor cu aceştia urmând să aibă loc în data de 12 august 2017.

La ceremonie oaspeţii vor fi întâmpinaţi cu muzică de fanfară. Protagonistă va fi fanfara din Satu Nou, care a şi început repetiţiile la programul artistic. Acesta va cuprinde melodiile tradiţionale săseşti, melodii ce vor fi interpretate în comun de muzicanţi din Germania şi din zona natală pe care saşii respectivi au dorit sau au trebuit să o părăsească din diferite motive.

Cei aproximativ 250 de saşi care se preconizează că vor veni în Hălchiu vor fi cazaţi la pensiunile din împrejurimi şi pe la casele prietenilor, rudelor sau foştilor lor vecini cu care oaspeţii au ţinut legătura în toţi aceşti zeci de ani.

Comentarii

Ultimă oră