Sari la conținut

Amenzi de până la 20.000 de lei pentru cei care nu respectă condiţiile izolării

amenzi-de-pana-la-20000-de-lei-pentru-cei-care-nu-respecta-conditiile-izolarii

Raed Arafat a declarat că cei care nu respectă condiţiile de izolare pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus riscă amenzi de până la 20.000 de lei. În România au fost înregistrate până acum cinci cazuri de persoane care nu au respectat condiţiile izolării.


     Secretarul de stat în MAI a declarat că cei care nu respectă regulile izolării la domiciliu riscă amenzi de până la 20.000 de lei dar, în acelaşi timp, vor fi deschise şi dosare penale dacă îmbolnăvesc cu ştiinţă alţi cetăţeni.

....................................................................................................................

O altă serie de sancțiuni se referă la românii care încearcă să se reîntoarcă în țară ascunzând faptul că vin din Italia.

Românii care ascund faptul că vin din Italia vor suporta consecinţele penale!

Premierul Ludovic Orban trage un semnal de alarmă. Premierul a transmis tuturor cetăţenilor care vin în România că în cazul în care vor declara în fals şi vor încerca să ascundă faptul că vin din Italia, atunci vor suporta consecinţe penale.


    „Persoanele care declară în fals vor suporta consecinţele penale. Noi putem consulta datele obţinute cu cele deţinute de poliţia italiană, mai ales în cazul celor despre care considerăm că nu au fost total cinstiţi. Aici nu este 100%! Sunt unii care nu vor să spună că vin din Italia, alţii care folosesc rute ocolitoare. Practic, va trebui să ne concentrăm eforturile pe maşinile personale pentru că aici va fi creşterea foarte mare de sosiri.

Noi încercăm să ţinem fenomenul sub control prin toate mijloacele. Faţă de alte ţări, progresia la noi nu este atît de crescută. Am văzut în alte ţări faptul că de la un număr mic s-a ajuns foarte rapid la un număr mare de cetăţeni infectaţi”, a spus Ludovic Orban.

Comentarii

Ultimă oră