Sari la conținut
amenzi-pentru-munca-la-negru-(4)

Inspectorii de muncă nu au ținut cont de vacanțe și au desfășurat zeci de contrale la agenții econiomici și în luna August!

Verificările au urmărit în special depistarea și sancționarea muncii la negru.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov a desfășurat în luna August aproape 160 de controale, în vederea depistării și sancționării muncii nedeclarate.

Au fost depistate astfel 28 persoane care desfășurau muncă în afara formelor legale, pentru care 10 angajatori au fost sancționați cu amenzi în valoare de 400.000 de lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor privind completarea și transmiterea REVISAL, au fost efectuate 135 de controale, în urma cărora au fost sancţionate alte 12 firme.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectori în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în cuantum de 27.000 lei.

Tot în luna august, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat peste 70 de verificari, în urma cărora au fost sancționați pentru neregulile constate un număr 24 de angajatori. Amenzile date au adus in visteria statului 13.000 lei.

Comentarii

Ultimă oră