Sari la conținut
amical-cu-trinidadtobago

Echipa naţională a României va susţine marţi seară, de la ora 20.45, o partidă de verificare în compania primei reprezentative a statului Trinidad-Tobago.

Pe Arena Naţională, trupa condusă de Victor Piţurcă va da piept cu o formaţie exotică. „Două luni am căutat să facem rost de imagini de la un meci al celor din Trinidad Tobago şi nu am reuşit. Nu ştim nimic despre ei”, a spus selecţionerul Victor Piţurcă. Portarul echipei naţionale  a României, Bogdan Lobonţ, a declarat că selecţionerul doreşte să vadă în partida amicală cu Trinidad-Tobago mai mulţi jucători noi, printre care se află şi el, deoarece nu a mai fost de multă vreme la prima reprezentativă. „E un meci de pregătire, cu siguranţă nea Piţi vrea să vadă la lucru jucători noi, printre ei mă număr şi eu, că nu am mai fost de o bună bucată de vreme la echipa naţională. Ne dorim să lăsăm o bună impresie suporterilor. Nu ne permitem să pierdem, avem destule experienţe negative în trecut de care nu vrem să ne aducem aminte”, a spus Lobonţ. Portarul a afirmat că jucătorii reprezentativei statului Trinidad-Tobago nu trebuie subestimaţi, chiar dacă evoluează în Kazahstan sau Vietnam. „Trinidad are fotbalişti care joacă în Anglia, la Middlesbrough. Mai au jucători în Kazahstan şi Vietnam, dar oricum nu trebuie subapreciaţi, trebuie trataţi cu respect”, a adăugat Lobonţ.
Fără Gabi Tamaş. Victor Piţurcă susţine că Gabriel Tamaş este un jucător loial echipei naţionale, fapt pentru care excluderea lui din lotul convocat pentru amicalul cu Trinidad-Tobago nu va fi urmată şi de alte măsuri disciplinare împotriva sa. „Din păcate, am început cu stângul, ceea ce s-a întâmplat cu Gabi Tamaş. Nu e de râs, e caracteristic lui. Probabil că în Anglia nu se băga în seamă un astfel de incident, dar aici se va discuta mult. Imaginea naţionalei e zilnic şifonată, ce mai contează ce a făcut Tamaş? El e un băiat admirabil, loial echipei naţionale. Nu-l voi pedepsi. În locul lui l-am convocat pe Dragoş Grigore”, a spus selecţionerul echipe naţionale. Bogdan Lobonţ consideră că imaginea echipei naţionale era afectată şi înaintea incidentului în care a fost implicat jucătorul Gabriel Tamaş săptămâna trecută. “S-a discutat şi o să se mai discute câteva zile despre subiectul Tamaş. Nu am vorbit cu el, i-maginea echipei naţionale oricum era afectată. În ultima vreme nu ştiu să fi fost o convocare fără să fie un scandal”, a explicat Lobonţ, care a precizat că în sezonul viitor va evolua tot pentru AS Roma. El regretă situaţia în care a ajuns FC Rapid din cauza datoriilor. „Îmi pare rău de ceea ce se întâmplă cu Rapidul şi în fotbalul românesc, în general. Sunt oraşe importante care nu mai au echipe, cum ar fi Craiova, Timişoara”, a subliniat Lobonţ.
Doar Iancu de la Steaua. Piţurcă a explicat şi de ce nu i-a chemat pentru această acţiune şi pe jucătorii de la Steaua. „Avem câţiva jucători noi, Vlad de la Pandurii, Hoban de la Petrolul şi Stoian. E un meci amical, în care vreau să văd mai mulţi jucători noi, unii chemaţi în premieră la naţională. Am ţinut cont că jucătorii de la Steaua au luat vacanţă înainte de a încheia sezonul şi n-am chemat niciunul. N-a fost nicio înţelegere cu clubul, pur şi simplu aceasta a fost decizia mea”, a spus Piţurcă.
Lobonţ crede în calificare. Potrivit lui Lobonţ, echipa naţională are şanse de calificare la Cupa Mondială din 2014. „Şanse de calificare sunt. Avem avantajul terenului propriu în meciurile cu Turcia şi Ungaria. Totul depinde de noi, nu stăm la mâna nimănui”, a spus Lobonţ.  Bogdan Lobonţ a menţionat că a fost emoţionat când a aflat că va fi noul căpitan al echipei naţionale. „A fost emoţionant când am fost anunţat că voi fi căpitanul echipei naţionale. Este o onoare pentru mine să fiu căpitan după Hagi, Gică Popescu sau Chivu. Sunt persoane deosebite, care m-au ajutat foarte mult. Chivu a fost alături de mine în momente delicate. Atâta timp cât se apelează la mine, voi răspunde prezent echipei naţionale, care mi-a dat foarte mult”, a declarat Lobonţ.

Comentarii

Ultimă oră