Sari la conținut

Angajaţii care au copii vor ca noul an şcolar să se desfăşoare normal, cu elevii în clase

angajatii-care-au-copii-vor-ca-noul-an-scolar-sa-se-desfasoare-normal-cu-elevii-in-salile-de-clasa

Angajaţii care au copii vor ca noul an şcolar să se desfăşoare normal, cu elevii în sălile de clasă

Peste 45% dintre angajaţii care au copii îşi doresc ca noul an şcolar să se desfăşoare normal, în pofida contextului epidemiologic actual, iar elevii să înceapă cursurile direct din băncile şcolii, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs.


      Alţi 29% preferă un sistem de învăţământ hibrid, care să îmbine orele în sala de clasă cu cele online, de acasă, şi numai 25% cred că şcoala ar trebui să se desfăşoare deocamdată exclusiv online, pentru siguranţa elevilor şi a familiilor acestora.


    60,27% dintre părinți afirmă că nu le este clar în ce condiţii se vor relua cursurile, 47% speră ca şcolile să nu se transforme în focare de Covid-19, 40% sunt îngrijoraţi de o eventuală îmbolnăvire a celor mici, ceea ce ar pune în pericol şi restul membrilor familiei. Sunt însă şi părinţi îngrijoraţi că nu vor putea merge la serviciu din cauză că unităţile de învăţământ ar putea să nu se deschidă (14,8%).


     În situaţia în care anul şcolar va avea o componentă online, 50% dintre părinţi spun că au tot ce le trebuie pentru a le putea asigura copilului cadrul optim pentru cursuri online. Puţin peste 31% afirmă că dispun doar parţial de instrumentele necesare şcolii online - dispozitiv electronic, internet şi spaţiu dedicat de lucru - în timp ce 19,3% spun că nu le pot asigura celor mici un cadru propice pentru şcoala de acasă.


      Mai mult, şcoala online ridică probleme pentru 31,1% dintre respondenţi şi pentru că nu au cu cine să lase copiii acasă, alţi 30,5% spun că se văd nevoiţi să lase copiii să-şi ocupe singuri timpul cu activităţile şcolare, iar 19,5% spun că vor cere ajutorul bunicilor.

Comentarii

Ultimă oră