Sari la conținut

Apă de colonie vândută pe post de dezinfectant la Brașov

apa-de-colonie-vanduta-pe-post-de-dezinfectant-la-brasov

Dintr-o înregistrare postată pe Facebook de Sorin Susanu, şeful CRPC Braşov reiese că peste eticheta originală care indică faptul că flaconul conţine apă de colonie a fost lipită o alta, conform căreia ar fi dezinfectant cu conţinut de alcool în proporţie de 80%, fiind „anti-COVID”.

"Am descoperut o situație mai mult decât gravă! Faptul că un agent economic vindea pe post de dezinfectant diferite produse cosmetice, mai precis apă de colonie, care în fapt nu a putut să ne facă dovada că are niciun fel de eficiență dezinfectantă. În acest fel erau puși în pericol consumatorii inducându-se ideea că primesc un produs care îi ajută în lupta împotriva anti-COVID dar de fapt, în realitate, situația era cu totul alta. Vreau să fac mențiunea că aceasta este doar o mică parte a problemei, respectiv ceea ce am descoperit la Brașov, dar este o acțiune extinsă la nivel național, pentru că situația se pare că este idenitică în toate magazinele acestui agent economic, care are puncte de lucru în mai multe orașe, dar și la alți agenți economici care comercializează produse similare " a declarat Sorin Susanu, şeful CRPC Braşov.

Pentru faptul că a avut o practică comercială incorectă, pentru că a indus în eroare consumatorul și în contextul actual al pandemiei, agentul economic a fost amendat cu 40 de mii de lei, iar inspectorii Comisariatului pentru Protecția Consumatorului au reatras de la comercializare 243 de astfel de produse.

Comentarii

Ultimă oră