Sari la conținut
apararea-nationalei-a-fost-praf

Echipa naţională a României a încasat patru goluri în meciul amical cu Slovenia, pierdut cu scorul de 4-3.

Echipa naţională de fotbal a României a pierdut amicalul din deplasare cu Slovenia, scor 3-4. Slovenii conduceau la pauză cu 1-0, prin golul marcat cu capul de căpitanul Bostjan Cesar. În minutul 50, slovenii au primit un penalty după o greşeală mare a lui Vlad Chiricheş, care l-a faultat pe Birsa în careu. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Zlatko Dedici. Papp a redus din diferenţă după o centrare din lovitură liberă a lui Torje. Slovenii au înscris însă din nou după doar câteva minute, pe un contraatac la capătul căruia Dedici a marcat cu un şut de la 14 metri. În minutul 67, Tănase a fost faultat în careu, iar Torje a transformat penaltiul. Slovenii i-au surprins însă din nou pe tricolori pe un contraatac, în minutul 70, iar Kirm a marcat cu un şut de la 9 metri. Ultimul gol al meciului a fost marcat de Gheorghe Grozav, care a înscris din 8 metri la colţul lung, după pasa lui Marius Niculae. Următorul meci al României va avea loc în 7 septembrie, în deplasare, cu Estonia, partidă contând pentru preliminariile CM 2014.
Piţi e dezamăgit. Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că echipa României a pierdut categoric amicalul cu Slovenia, în ciuda scorului strâns, 3-4, precizând că este îngrijorat în perspectiva debutului în preliminariile Cupei Mondiale de golurile primite uşor în meciul de la Ljubljana. „Acest ultim test l-am pierdut categoric, chiar dacă scorul a fost 4-3. Unii jucători nu au început campionatul, dar şi ceilalţi care au meciuri în picioare nu au fost ceea ce trebuia. S-au comis greşeli impardonabile, de plasament... Într-un meci e posibil să mai comiţi erori, dar greşelile de plasament, de ordin tactic nu ar trebui să se facă la nivelul acesta. E îmbucurător că am reuşit să dăm trei goluri. Asta mi-am şi dorit, să înscriem o dată sau de două ori în perspectiva meciului cu Estonia, dar îmi dau de gândit golurile uşor primite. Mereu vor fi lucruri de pus la punct, dar nu mai avem când. Meciul cu Estonia se apropie rapid şi dacă nu îl câştigăm, vom avea probleme. Dacă vrem să ne calificăm la Mondial, trebuie să învingem în acest meci. Nu mi-a plăcut nimeni în mod special, poate acest puşti, Gicu Grozav, care a reuşit să înscrie din nou. Eu sper că ne vom prezenta mai bine cu Estonia, cred că aşa va fi", a declarat Piţurcă.
„Regele” a criticat apărarea. Selecţionata României a pierdut partida amicală disputată la Ljublijana în compania Sloveniei, scor 3-4, iar Gică Hagi trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte modul în care tricolorii au tratat faza defensivă. Deşi a încasat 4 goluri, Bogdan Lobonţ este apărat de „Rege". Fostul căpitan al naţionalei spune că toată echipa a greşit în apărare şi a analizat prestaţia lui Vlad Chiricheş. „Am primit goluri prea uşor. Lui Lobonţ nu-i putem reproşa prea multe. Toată echipa a avut probleme pe faza defensivă. Chiricheş a fost puţin superficial. A făcut o greşeală mare într-o zonă unde nu îţi permiţi aşa ceva. Dar o să înveţe. Aşa făcea şi Cristi Chivu până la 21 de ani. Chiricheş e foarte bun, dar e tânăr şi e normal să mai greşească. Uneori exagerează în momente în care ar putea juca mult mai simplu", a declarat Gică Hagi.
Lui „Mitică” i-au plăcut Torje şi Papp. Dumitru Dragomir a criticat jocul naţionalei României din meciul cu Slovenia, 3-4. Preşedintele LPF a remarcat doar doi jucători din echipa lui Piţurcă. „Doar Torje şi Papp au jucat bine. A fost un joc de vacanţă pentru restul. La Lobonţ s-a văzut că nu are meciuri în picioare. Chiricheş a greşit la un gol, dar el joacă bine, iese cu mingea la picior. El este o garanţie pentru echipa naţională. Se vede că unii dintre jucători nu evoluează la echipele de club. La plusuri putem numi echipamentul frumos. Eu zic totuşi că ne calificăm la CM", a declarat şeful de la LPF, Dumitru Dragomir.

Comentarii

Ultimă oră