Sari la conținut

Aparate de purificare a aerului, la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov

aparate-de-purificare-a-aerului-la-spitalul-de-boli-infectioase-brasov

10 aparate de purificare a aerului ţin sub control viruşii, la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov


   Pentru siguranţa pacienţilor, Spitalul de Boli Infecţioase Braşov s-a dotat, recent, cu 10 aparate de purificare a aerului. Practic, sunt aparate cu ultraviolete, pentru dezinfecţia curentă, care purifică aerul şi elimină viruşii. Ele sunt mobile, au nişte roţi, cu care pot fi „plimbate” în diverse părţi ale spitalului.


   „Există o zonă în care aerul este preluat din atmosferă, purificat şi apoi este evacuat aerul purificat prin această structură cu ultraviolete. El fiind mobil, poate fi deplasat în funcţie de zona în care există pacienți cu patologii de diverse tipuri care expun la creşterea gradului de contaminare”, a explicat dr. Sebastian Toma, purtător de cuvânt al unităţii medicale, modul în care funcţionează aparatul.


   Unitatea medicală mai are în plan şi un alt dispozitiv special pentru dezinfecţie.


   „Avem în intenţie şi achiziţionarea altor echipamente, care să purifice aerul şi să facă şi o dezinfecţie, inclusiv terminală, cu sau fără pacient, ultramoderne, cu mobilitate, care să ridice foarte mult standardul de calitate a aerului şi al igienei, care acum este la un nivel foarte bun în spitalul nostru, dar poate fi dus la un nivel cât mai înalt, pentru a limita orice risc de transmitere a infecţiei, din aproape în aproape, respectiv infecţii interioare sau de alt gen”, a mai spus dr. Sebastian Toma.


   Cele 10 aparate au costat peste 200.000 de lei.

Comentarii

Ultimă oră