Sari la conținut
apel-catre-brasoveni-

11 pui de câini de doar câteva luni împreună cu mama lor au fost salvaţi  de pe străzi de Asociaţia Milioane de Prieteni şi duşi la Azilul din Triaj. Aceştia îşi duceau veacul în vecinătatea unui bloc din cartierul Bartolomeu şi probabil nu ar mai fi apucat primăvara.
Această dramă s-ar fi evitat dacă măcar un braşovean ar dat un simplu telefon la Asociaţia care sterilizează şi castrează gratuit câinii. „Vreau să lansez un apel disperat către toţi cetăţenii municipiului Braşov, dacă vrem să avem un oraş fără câini, pentru ca asta ne dorim cu toţii şi vrem totuşi să nu ne încărcăm conştiiţa cu moartea acestor câini, pentru că după lege aceşti căţei după 14 zile ar trebui să fie eutanasiaţi, aş vrea să văd cine poate să facă lucrul acesta” a declarat Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei Milioane de Prieteni.
Unul dintre locuitorii din zonă ne- a spus că a vrut să sune la asociaţie pentru ca femela să fie sterilizată însă a fost prea târziu pentru că aceasta era deja gestantă. Omul a avut totuşi grijă de pui şi din când în când le mai ducea câte ceva de mâncare. Momentul despărţirii de aceştia a fost destul de emoţionant şi a spus că se gândeşte serios să înfieze unul din căţeluşi.
„Am avut şi eu o căţeluşă şi mi-a murit că a fost bolnavă. Vreau să iau şi până la urmă chiar o să iau un cîine pentru că sunt mare iubitor de animale, indiferent că e câine, pisică dar la bloc e altceva, dacă aş sta la curte aş ţine 10 câini dar la bloc e mai dificil” a spus Constabntin Balaci.
În azilul de câini din Triaj sunt deja 600  de animale.  Ceea ce înseamnă că această locaţie este suprapopulată şi din păcate adopţiile pe plan local sunt extrem de slabe.  Dacă totuşi iubiţi câinii, insă nu aveţi posibilitatea să înfiaţi unul, reprezentanţii asociaţiei spun că sunt şi alte metode prin care ne putem arăta afecţiunea. O vizită la azil în cadrul căreia putem plimba un căţel, ori putem dona câte o pungă de mâncare pentru ei. Întreţinerea unui patruped la azil costă aproximativ 15 euro pe lună şi astfel orice ajutor este binevenit.

Oamenii sunt rugaţi să sune la Asociaţia „Milioane de prieteni” la 0268/471.202 pentru a castra gratuit câinii.

Comentarii

Ultimă oră