Sari la conținut
apeluri-gratuite-cu-facebook

Facebook vine cu un nou serviciu pentru utilizatori: apelurile de voce gratuite între prieteni pentru smartphone, scrie www.economica.net
Facebook a început să testeze în Canada apelurile de voce prin intermediul aplicaţiei Messenger - folosind tehnologia voice over internet protocol (VOIP), potrivit The Globe and Mail. Posesorii de telefoane mobile pot să iniţieze apeluri direct de pe Facebook, fără să utilizeze minutele oferite de operatori. Acest lucru s-ar putea dovedi deosebit de utile pentru apelurile către prietenii din alte reţele şi, mai ales, din alte ţări. Astfel, apelurile către contactele din lista de Facebook vor "costa" doar MB din traficul de date.
Mişcarea Facebook ar putea fi o lovitură pentru companiile de telefonie mobilă, care se bazează, în mare măsură, pe veniturile din serviciile de voce. În momentul de faţă există numeroase programe care oferă convorbiri gratuite priun intermediul VOIP- Skype, Viber. Pentru a contacta pe cineva prin intermediul VOIP, acesta nu trebuie doar să aibă acces la internet, dar şi programul respectiv trebuie să fie pornit - spre deosebire de telefonul mobil, unde orice terminal din reţea poate fi apelat.

Comentarii

Ultimă oră