Sari la conținut

Aplicația care îți spune cand va trece autobuzul "tău" prin stație

aplicatia-care-iti-spune-cand-va-trece-autobuzul-tau-prin-statie

Doi tineri care au terminat Facultatea de Automatica de la Brașov au conceput o aplicație care îți spune rapid care sunt timpii de venire al autobuzelor RAT in statii. Site-ul www.urbus.ro poate fi accesat de pe terminalele mobile de tip smartphone sau tablete care au acces la internet precum si de pe orice tip de calculator.

„ Plecand de la ideea ca vrei sa stii rapid si mai ales din timp cand va trece autobuzul "tau" prin statia de pornire la un moment de timp (inainte sa pleci la/de la munca, scoala etc) in pagina principala exista functionalitatea de cautare rapida a statiei de care esti interesat, iar dupa selectia acesteia se afiseaza direct toate liniile / autobuzele care trec prin respectiva statie precum si cate minute mai sunt pana ajunge primul autobuz de pe fiecare linie (inclusiv si autobuzul de care esti interesat)” a declarat George, unul dintre creatorii aplicației.

Cum funcţioneaza. De exemplu tastezi "Dramatic", și imediat pe ecran îți vor fi afisate, în timp real, orarul tuturor autobuzelor care vor trece prin aceasta statie. Mai mult, rutele pot fi sortate și dupa timpul de venire al primului autobuz (pe principiul, arata-mi care autobuz vine primul) precum si dupa numarul rutei (de la mic la mare sau invers), adauga Edi, creator al aplicatiei.

Se poate face și o cautare directa dupa ruta, pentru cazul in care vrei sa consulti rapid tot traseul rutei. In urma selectiei unei rute se vor afisa toate statiile acelei rute (dus sau intors), cu alte cuvinte tot traseul. Ca si functionalitate suplimentara, pentru persoanele grabite al caror autobuz vine mai tarziu sau deloc, exista posibilitatea de a accesa toate numerele celor mai importanti operatori de taximetrie din Brasov si a suna, dupa preferinta.

Datele afisate pe site (statiile, rutele, trasele si minutele acestora) sunt sincronizate cu cele de pe site-ul RATBV si cu orarele afisate in statii, altfel spus orice modificare a acestor orare oficiale este actualizata si pe www.urbus.ro.Denumirea site-ului are legatura cu doua asocieri de cuvinte: "urmatorul autobuz" si "your bus", a precizat George.

Deși în prezent orarele despre traseele autobuzelor sunt afisate si pe site-ul RATBV si in statii, prin aceasta noua aplicație utilizatorii au acces mult mai usor de pe telefon in primul rand, dar si de pe desktop-uri la aceste informații.

Comentarii

Ultimă oră