Sari la conținut

Aplicaţia Instagram de pe Facebook costă un miliard de dolari

Facebook va cumpăra cu un miliard de dolari dezvoltatorul aplicaţiei Instagram pentru smartphone-uri şi tablete, care are funcţii de editare de fotografii şi publicare pe reţele de socializare, cea mai mare achiziţie efectuată vreodată de compania fondată de Mark Zuckerberg, scrie Mediafax.
Facebook, care se pregăteşte să se listeze în această vară pe bursa Nasdaq de la New York, a plătit astfel un preţ surprinzător de ridicat pentru un dezvoltator de aplicaţii care nu are venituri semnificative, chiar şi la valorile extrem de optimiste estimate de obicei pentru companiile cu ascensiune rapidă din Silicon Valley.
Instagram, firmă cu "o duzină de angajaţi", a finalizat recent o rundă de finanţare de 50 milioane de dolari în cadrul căreia a fost evaluată la 500 milioane de dolari.
Printre motivele care ar fi putut determina Facebook să preia Instagram la un preţ atât de ridicat se numără dorinţa de a absorbi un potenţial rival sau de a preveni o mişcare similară din partea unui concurent important, precum Twitter sau Google.

Comentarii

Ultimă oră