Sari la conținut

Aproape 300 de pietoni, sancționați de polițiști, într-o săptămână!

aproape-300-de-pietoni-sanctionati-de-politisti-intro-saptamana

În  intervalul 10 – 16.07, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul neacordării de prioritate pietonilor precum și ca urmare a nerespectării de către pietoni a regulilor de circulație și asigurarea unui trafic rutier fluent și sigur. În acest context, au fost constatate 34 infracțiuni la regimul circulației și 18 de altă natură.

De asemenea, au fost aplicate 1515 sancțiuni contravenționale, dintre care 460 pentru depășirea limitei legale de viteză, 179 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 25 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării. Valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de aproximativ 127.600 lei.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 100 permise de conducere, dintre care 12 consumul de alcool, 5 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 2 pentru circulație pe sens opus, 21 pentru nerespectarea reglementărilor privind depășirea, 52 pentru neacordare prioritate pietoni, 2 pentru neacordare prioritate vehicule și au fost retrase 62 certificate de înmatriculare.

În intervalul amintit au fost sancționați 284 pietoni, 2 bicicliști și 5 conducători de vehicule cu tracțiune animală pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, în perioada 14 – 16 iulie, Poliţia Rutieră Brașov a desfăşurat pe raza județului acţiuni pe linia combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul încălcării regimului legal de viteză.

Astfel, în cadrul acțiunilor, polițiștii rutieri au constatat 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere, au reținut 10 permise de conducere  în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice și au retras 8 certificate de înmatriculare.

Din cele 380 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru încălcare regimului legal de viteză 182 au fost pentru depășirea cu 10 – 20 km/h a vitezei maxime admise, 128 pentru depășirea cu 21 – 30 km/h a vitezei maxime admise, 52 pentru depășirea cu 31 – 40 km/h a vitezei maxime admise, 13 pentru depășirea cu 41 – 50 km/h a vitezei maxime admise și 5 pentru  depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Comentarii

Ultimă oră