Sari la conținut
aranjamente-elegante-pentru-masa-de-craciun


O gazdă perfectă nu lasă nimic la voia întâmplării. De sărbători, impresionează-ţi invitaţii nu doar prin bucatele alese, ci şi prin modul în care ai aşezat masa, inspirându-te din ideile de mai jos ca să creezi acasă aranjamente florale delicate cu parfum de Crăciun.

1. Aranjament cu lumânări
Lumânările sub formă de brad îţi transformă casă într-un tărâm magic. Nu trebuie să topeşti ceara pentru a realiza acest aranjament; lumânările despre care vorbim sunt făcute din folii de ceară, disponibile online, dar şi în magazinele pentru artizani, de unde poţi achiziţiona şi fitil. Ai nevoie de: o folie fină de ceară, de culoare albă; fitile; forme de tăiat prăjituri în formă de brad; cuţit; riglă; uscător de păr.

Cum se realizează

Aşează folia de ceară pe o foaie pentru copt şi încălzeşte-o puţin cu uscătorul de păr. Pentru a face o lumânare, decupează 4-6 bucăţi de ceară cu ajutorul formelor de prăjituri (vei suprapune câte 2-3, apoi vine fitilul la mijloc şi alte 2-3 fâşii de ceară deasupra). Acesta va fi coronamentul bradului din ceară. Folosindu-te de rigla şi de cuţit, vei confecţiona trunchiul bradului în felul următor: taie o folie de ceară la înălţimea şi lăţimea dorită. Vei obţine un dreptunghi pe care îl vei rula peste fitil că să faci baza lumânării (trunchiul). Taie fitilele cu un centimetru sau doi mai lungi decât înălţimea totală a lumânării (trunchi plus coronament). Pune fitilul la marginea dreptunghiului de ceară, împătureşte marginea cerii peste fitil, apoi rulează strâns până ce lumânarea capătă grosimea dorită de ţine. Taie ceară în exces cu cuţitul şi finisează marginea cu ajutorul degetelor. Tot cu ajutorul cuţitului, taie ceară din vârful lumânării că să faci un şanţ de de 1,5 cm, manevrând cu grijă în jurul fitilului, pentru a nu-l reteza.

VEZI SI ALTE ARANJAMENTE: curademiere.ro

Comentarii

Ultimă oră