Sari la conținut
argint-pentru-romania-

România a cucerit prima medalie la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Emil Imre a câştigat argintul la short track, în proba de 500 de metri.

În finala de 500 de metri la Short Track, reprezentantul României, Emil Imre s-a clasat pe locul doi în urma reprezentantului Rusiei. Românul a scos un timp de 44,188. Noul campion este rusul Ayrapetyan Denis care a terminat cursa cu timpul de 44,152. Podiumul a fost completat de Leonardo Palla, din Italia. „Sunt foarte fericit. Am obţinut un rezultat foarte bun, deşi nu sunt specialist în această probă. Mă bucur că am obţinut această medalie pentru România şi vrea să o duc acasă familiei mele, care m-a suţinut mereu”, a declarat imediat după cursă Emil Imre.

S-a răzbunat! În semifinală, Emil Imre a avut ocazia să se răzbune pe francezul Yoann Martinez, cel care l-a împins duminică în finala de la 1500 de metri. Imre a câştigat semifinala cu timpul de 44,133, timp cu care ar fi câştigat aurul în finală, în timp ce Martinez a terminat pe patru cu timpul de 1:10,287. „M-am răzbunat pe cel care m-a împins în finala de la 1500 de metri şi astăzi în semifinale l-am bătut rău de tot. Cred că puteam să câştig chiar medalia de aur, dar mi-au lipsit 10 centimetri”, a mai spus Imre.  În competiţia fetelor, Sofia Prosvirnova din Rusia a câştigat a doua medalie de aur de la acest Festival Olimpic al Tineretului European, după ce duminică a câştigat şi la 1500 de metri. Ea a fost urmată de Kathryn Thomson din Marea Britanie şi de Nicole Botter Gomez din Italia.  Emil Imre împlineşte 17 ani pe 8 martie şi este unul dintre cei mai valoroşi sportivi români din acest sport la categoria sa de vârstă. Are în palmares o medalie de bronz în finala Cupei Europei la short track din 2012. „Mă bucur pentru Emil. A făcut o cursă aproape perfectă. I-am spus să stea în spatele rusului şi să aştepte şi la final să atace. I-au lipsit câţiva centimetri. Cred că e prea devreme să ne gândim să participăm la Olimpiada de la Soci, dar cu siguranţă, Emil va fi present la Jocurile Olimpice din Coreea”, ne-a declarat antrenoarea lui Emil Imre, Maria Bogyo.

Ruşi au dominat proba de fond. În proba de schi fond băieţi, tehnică liberă, 10 kilometri, ruşii au ocupat primele poziţii pe podium. Cel mai bun a fost Alexey Chervotkin, urmat la 33,6 secunde de compatriotul său Evgheny Vakhrushev. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de norvegianul Ole Joergen Bruvoll. Daniel Florin Pripici a încehiat curs ape poziţia 28, fiind urmat dintre români de Luca Daniel Cojocaru pe locul 36 şi de Marius Daniel Tălpaş pe poziţia 53. Alin Florin Cioancă a încheiat curs ape locul 80.  În competiţia fetelor, 7,5 kilometri, cea mai rapidă a fost nemţoaica Victoria Carl. Ea a fost urmată la peste 30 de secunde de rusoaica Anastasia Sedova, în timp ce poziţia a treia i-a revenit sportivei Anamaija Lampic din Slovenia. Românca Erzebet Sara a ocupat locul 25, Edit Vakaria a fost a 37-a, iar Reka Bajko a încheiat curs ape poziţia 50.

Afacere cu iz italian. În proba de slalom uriaş s-a impus italianca Verena Gasslliter, a doua a fost Roberta melessi tot din Italia, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Christina Ager din Austria. Ania Monica Caill reprezentând România a ocupat locul 20 în această competiţie, Raluca Giorgiana Ciocănel a fost a 34-a, iar Copot Bianca a terminat cele două manşe pe poziţia a 49-a. În a doua manşă de concurs, Sarolt Sogor din România, a căzut şi a fost nevoită să abandoneze.

Icarii slovenii au bătut recordul trambulinei. În  concursul de sărituri cu schiurile de pe trambulina K 90 de metri amplasată pe Valea Cărbunării, slovenul Cene Prevc, fratele mai mic al lui Peter Prevc, component de bază al echipei Sloveniei de Cupă Mondială, a ocupat primul loc după ce a bătut de două ori recordul trambulinei. În prima manşă el a sărit 97,5 metri, iar a doua sa săritură a măsurat 98.5 metri. Poziţia secundă i-a revenit unui alt sloven, Anze Lamisek, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de  austriacul Thomas Hofer. Râşnoveanul Iulian Pâtea a încheiat concursul pe locul 8, ceilalţi români calificaţi în top 30, Eduard Török şi Robert Tatu, clasându-se pe locurile 16, respectiv 18.

Accidentări la FOTE. Din păcate, astăzi s-au înregistrat şi primele accidente din cadrul FOTE 2013. În timpul unui viraj în partea superioară a pârtiei de slalom uriaş, poloneza Katarzyna Jankowska (17 ani) s-a dezechilibrat şi a căzut. Unul dintre schiuri i-a sărit imediat, iar sportiva s-a rostogolit de câteva ori. Poloneza a fost transportată la centrul medical din staţiune, unde medicii au diagnosticat-o cu ruptură musculară. Şi Kristina Patapovici, din Belarus, a suferit o căzătură în timp ce participa la în proba de schi fond 7,5 km, tehnică individuală liberă. Sportiva a fost dusă la spital pentru verificări. Conform unui membru al echipei medicale, aceasta şi-a revenit şi se simte bine. După încheierea competiţiei alţi trei sportivi au mai acuzat diferite dureri. Ucrainenaca Oleksandra Andryeyeva a suferit o criză biliară din cauza efortului şi a fost transportată la spital. Spirche Taleski, din Macedonia, competitor în proba masculină de fond a acuzat dureri în zona cotului, necesitând tratament medical. Iar franţuzoaica Anais Ysebaert a fost consultată de medicii de la baza din Predeal darn u a necesitat transportul la spital.

Comentarii

Ultimă oră