Sari la conținut

Artiştii Operei Braşov strălucesc și pe scenele internaţionale

artistii-operei-brasov-stralucesc-si-pe-scenele-internationale

Toamna artistică 2017 a fost plină pentru artiştii Operei Braşov care au avut reprezentații de success pe scenele lirice româneşti şi internaţionale.

Astfel, soprana Aurelia Florian a interpretat-o pe Violetta Valery din „La Traviata” de G. Verdi pe scena Operei din San Francisco, fiind apreciată de critici de renume.

De asemenea, Carmen Topciu a avut mare succes la sfârşitul săptămânii trecute, când la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa, a întruchipat-o pe Carmen, eroina principală din opera lui G. Bizet, în cadrul Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului.

Soprana Cristina Radu a putut fi ascultată la Festivalul Internaţional „Leonard” Galaţi, iar mezzosoprana Asineta Răducan pe scena Operei Române din Craiova ori a Operei Naţionale din Bucureşti.

Nici vocile masculine nu stau departe de scenele din România și din străinătate. Tenorul braşovean Liviu Iftene a putut fi ascultat la Festivalul de la Constanța, dar și de către publicul din Târgu Mureş, în cadrul Festivalului Muzical Internaţional „In Memoriam Constantin Silvestri”.

De asemenea, baritonul Adrian Mărcan a interpretat rolul Enrico Ashton în opera „Lucia di Lammermoor” de G. Donizetti, la Opera Naţională Bucureşti, iar Alexandru Aghenie, un alt bariton, a făcut parte din distribuţia spectacolului cu opera „Bal mascat” de G. Verdi de la Bremen și a dat audiţie pentru rolul Marcello din „Boema” de G. Puccini, la prestigioasa operă Scala din Milano

Comentarii

Ultimă oră