Sari la conținut

"Asasinul Elodiei" care a ameninţat-o pe Aspazia Cojocaru, trimis în judecată

asasinul-elodiei-care-a-amenintato-pe-aspazia-cojocaru-trimis-in-judecata

Procurorii l-au trimis în judecată pe Nicu Pîrlețeanu care a ameninţat-o cu moartea pe Aspazia Cojocaru, judecător la Curtea Constituţională.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în 10 iulie Pîrleţeanu, aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Giurgiu, a ameninţat-o pe Aspazia Cojocaru (foto) cu acte de violenţă, respectiv cu moartea, prin intermediul unui mesaj expediat într-un plic pe adresa Curţii Constituţionale, ameninţarea fiind făcută în legătură cu calitatea funcţiei deţinute de partea vătămată.


În interiorul felicitării  trimise către judecător Pîrlețeanu  a scris următorul mesaj, cu majuscule: ”STIMATA DOAMNĂ JUDECĂTOR/CIT DE CURÎND AM SĂ TE OMOR/ŞI NU-I POVESTE PENTRU COPII/VEI FI VICTIMA LA 78/2000/TE VOI TRIMITE DUPĂ ELODIA DRAGĂ/SĂ NU TE MAI ÎNTORCI NICIODATĂ/CĂ EŞTI UN MAGISTRAT CORUPT/DE-MI VINE CA SĂ TE .../AM RESENTIMENTE MARI FAŢĂ DE MAGI STRAŢI/VEDEAVA-ŞI DECAPITAŢI/CĂ SUNTEŢI ATÎT DE CORUPŢI DRAGĂ/CĂ AŢI NENOROCIT O LUME ÎNTREAGA!!!/Cu stimă şi respect… (ASASINUL ELODIEI)”, scrie evz.ro.

Potrivit procurorilor,  scrisoarea de ameninţare a fost primită de judecătoare în timp ce aceasta se afla, la data de 10.07.2012, în biroul său din sediul Curţii Constituţionale, iar mesajul a fost de natură să-i producă acesteia ”temeri justificate, întrucât a fost transmis într-o perioadă în care, în calitate de judecător, participa la soluţionarea unor cauze cu puternic impact socio-politic, printre care şi cea privind avizul de suspendare din funcţie a preşedintelui României”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Pîrlețeanu a fost trimis  în judecată sub acuzația de ultraj.Dosarul a fost înaintat,spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 5.


De altfel, in celula acestuia, procurorii au găsit  ”o bogată corespondență cu instanţe şi parchete, formulând numeroase plângeri penale, dar şi cu fundaţii creştine ale căror cursuri prin corespondenţă le-a urmat, având diplome de absolvire”. În plus, deţinutul din Penitenciarul Giurgiu a trecut la rubrica expeditor numele ”Disualsiv Cătălin Victor, str. Eternităţii nr.69, localitatea Făgăraş, judeţul Braşov”.

Comentarii

Ultimă oră