Sari la conținut

Asociaţia „Milioane de Prieteni” face un apel la bunăvoinţa braşovenilor

asociatia-milioane-de-prieteni-face-un-apel-la-bunavointa-brasovenilor

Asociaţia de protecţie a animalelor „Milioane de Prieteni” din Braşov condamnă public abandonul puilor de câine şi pisică. Din toamna anului trecut şi până în prezent, salvatorii asociaţiei au adunat circa 200 de pui în cele două adăposturi din ­Triaj şi Stupini. „Puii de căţel sunt cei mai sensibili dintre animale. Despărţiţi de mamă, aruncaţi la tomberon, căţeluşii au şanse mici de supravieţuire dacă nu sunt ridicaţi la timp. Dacă nu am fi acţionat, puii ar fi murit de frig şi foame!”, a declarat Cristina Lapis, preşedintele AMP.
Conform Legii 205/2004 completată cu L 9/2008, art. 4 „deţinătorii de animale au obligaţia […] de a nu le abandona şi/sau izgoni”, iar art. 5 si 6 încadrează la „rele tratamente” părăsirea animalelor pe domeniul public fără a le asigura îngrijire şi asistenţă medicală. Dacă sunt identificaţi, făptaşii vor fi traşi la răspundere. „Rugăm cetăţenii responsabili să nu ignore cazurile de abandon observate şi să sesizeze asociaţiile de protecţie a animalelor sau/Direcţia Sanitar Veterinară şi poliţie” a adăugat Cristina Lapis, preşedintele AMP .
Abandonul unor animale neajutorate este o faptă privată de demnitate, iar făptaşul poate fi catalogat ca o persoană laşă, lipsită de empatie.
„Întreţinerea unui singur pui, de la salvare şi până la darea spre adopţie, costă peste 100 de euro (formulă de lapte, orez, conserve, vaccinuri şi medicamente, agent termic). Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a salva vieţi. O conservă, o pungă de lapte praf, un flacon de vaccin, sau măcar 10 lei – dăruiţi un pic pentru a salva şi întreţine un pui” a declarat Cristina Lapis, preşedintele AMP.

Comentarii

Ultimă oră