Sari la conținut
astazi-avem-seara-de-film-in-piata-sfatului

Dacă doriţi să vă petreceţi seara de la startul săptămânii în mod interesanat e bine de ştiut că lunea e zi de film în Piaţa Sfatului.


  Există un program bine stabilit de filme documentare care vor rula în serile de luni care au mai rămas din luna august şi în cele din septembrie. Adică atâta timp cât ar mai fi serile frumoase şi călduţe, numai bune de petrecut vizionând un film în aer liber.

De la începutul lui august şi până pe la finele lunii septembrie, Piaţa Sfatului se transformă (în serile de luni) într-un imens cinematograf în aer liber. În fiecare seară de luni, după lăsarea întunericului, la ora 21.30, braşovenii se pot delecta vizionând productii cinematografice.

Filmele alese sunt de non-ficţiune cu un circuit festivalier bogat în întreaga lume şi sunt proiectate cu aparatură de înaltă performanţă. Au fost selectate filme româneşti şi internaţionale pe diferite teme, de la natură, dragoste sau sport până la politică sau teme sociale.

Serile de filme documentare organizate în centrul Brasovului fac parte dintr-un proiect mai amplu şi au ca scop promovarea în plan local a filmelor documentare de artă, independente, creative. Îşi propun să spargă barierele cinematografiei clasice şi să aducă publicului filme interesante, difuzate în locuri atipice.

Intrarea este liberă.

  Filmul ales sa ruleze astăzi, 22.08.2016 este "Drifter" (regia: Gábor Hörcher, Ungaria, Germania  -  2014  -  72 minute). Documentarul creioneaza un portret intim al unui adolescent rebel, împătimit de cursele de automobile, care încearcă să facă față vieții lui pline de peripeții într-un sat unguresc.

Aşadar, deseara, de la ora 21.30 faceţi-vă timp să vedeţi un film, în aer liber, în centrul Braşovului, în Piaţa Sfatului.

Comentarii

Ultimă oră