Sari la conținut

Astăzi vor fi ecologizate cele şapte refugii din Piatra Craiului

astazi-vor-fi-ecologizate-cele-sapte-refugii-din-piatra-craiului-

Asociaţia de Educaţie şi Cultură Outdoor – AECO România organizează în acest weekend, în Parcul Naţional Piatra Craiului, mai multe acţiuni ce fac parte din campania internaţională Respect the Mountains.

După ce vineri a avut loc un seminar dedicat identificării aspectelor legate de modul în care turismul montan din România afectează mediul şi comunităţile montane din punct de vedere al dezvoltării sustenabile, astăzi se trece la acţiunea de curăţare efectivă.

    În această sâmbătă va avea loc o acţiune amplă de igienizare a 7 refugii montane din masiv: cele trei de de pe creasta principală (Carol Lehman, Şaua Grindului, Şaua Funduri), cel de pe versantul sud-estic (Grind) şi cele trei de pe versantul nord-vestic (Diana, Ciorânga, Şpirlea).

Din păcate, integritatea lor şi spaţiul din jurul acestora, sunt puternic afectate de turismul montan iresponsabil practicat de o mare parte din turiştii care ajung la ele.

În cadrul acţiunii vor fi adunate deşeurile din plastic, sticlă şi tablă aruncate în jurul refugiilor şi în interiorul lor. Vor fi adunate PET-urile, sticlele sau dozele aruncate de vizitatorii iresponsabili sau nepăsători.

După munca susţinută de sâmbătă, va urma recreerea de duminică. După faptă şi răsplată. Duminică, voluntarii implicaţi în proiect, vor avea parte de drumeţii montane, căţărare pe stâncă şi ciclism montan.

Campania este implementată local cu sprijinul Administraţiei Parcului Naţional Piatra Craiului şi a Societăţii Ghizilor şi Liderilor Montani.

Comentarii

Ultimă oră