Sari la conținut

Atac în stil mafiot la Brașov! Victimele bătute și sechestrate în miezul nopții

atac-in-stil-mafiot-la-brasov-victimele-batute-si-sechestrate-in-miezul-noptii

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, la data de 28 mai 2015, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpații G.M.-G. și A. A.-C., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu, prev. de art. 224 alin. 1 și 2 din Codul Penal (persoană vătămată F.P.C.), lovire sau alte violențe , prev. de art. 193 alin. 2 Cod Penal (persoană vătămată F.P.C.), lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 Cod Penal (persoană vătămată F.P.C.), violare de domiciliu, prev. de art. 224 alin. 1 și 2 din Codul Penal (persoană vătămată F.T.), lovire sau alte violențe , prev. de art. 193 alin. 2 Cod Penal (persoană vătămată F.T.), lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 Cod Penal (persoană vătămată F.T.), violare de domiciliu, prev. de art. 224 alin. 1 și 2 din Codul Penal (persoană vătămată N.H.M), lovire sau alte violențe , prev. de art. 193 alin. 2 Cod Penal (persoană vătămată N.H.M.), lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 Cod Penal (persoană vătămată N.H.M.), toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în noaptea de 26/27.05.2015, în jurul orei 03.40, inculpații, având asupra lor lanterne și obiecte contondente, printre care un baston telescopic, ultimul purtând o cagulă pe cap, s-au deplasat la imobilul situat în mun. Brașov, au forțat ușa de la intrarea în locuința persoanelor vătămate F.P.C., N.H.M. și F.T., pe care, prin declinarea în mod mincinos a calității de polițiști, le-au lipsit de libertate în mod ilegal, obligându-le să stea în genunchi, cu fața la perete și cu mâinile la ceafă timp de aproximativ 20 de minute, timp în care le-a aplicat lovituri cu pumnii, picioarele și un baston telescopic. În urma loviturilor primite persoana vătămată N.H.M. a suferit leziuni traumatice care necesită 30 – 35 de zile de îngrijiri medicale, în condițiile unei evoluții favorabile, persoana vătămată F.P.C. prezintă leziuni traumatice ce necesită 6 – 7 zile de îngrijiri medicale, calculate de la data producerii dacă nu survin complicații, iar persoana vătămată F.T. prezintă leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire cu corp dur și care nu necesită zile de îngrijiri medicale.

A fost formulată propunere de arestare preventivă care a fost admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Braşov, fiind emise mandate de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile începând cu data de 28 mai 2015. În cauză inculpații au formulat contestație.

Cercetările în cauză au fost efectuate de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov cu concursul organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 2.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii

Ultimă oră