Sari la conținut

Atelier de cusături tradiționale la Casa Junilor, pentru a omagia femeia

atelier-de-cusaturi-traditionale-la-casa-junilor-pentru-a-omagia-femeia

Luna martie este aceea în care este omagiată femeia, cu tot ceea ce înseamnă ea : mamă, soție, fiică, gospodină, creatoare de frumos dar și făuritoare de obiecte lucrate manual.

Comunitatea „Motive Tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi” organizează la Casa Junilor un atelier de cusături la care sunt invitate domnișoarele și doamnele, pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Femeii într-un mod practic, descoperind cusăturile și motivele tradiționale românești (aplicate de această dată la realizarea unui pernițe pentru ace).

Motivul ales este inspirat de un ștergar din satul Veneţia de Sus, situat la răsărit de Făgăraş, la poalele Munţilor Perşani.

Doamnele și domnișoarele prezente la atelier vor lucra, în pași simpli, cosând și brodând, o perniță de ace cu motive tradiționale. Astfel vor pleca de la această inedită întâlnire , nu numai cu ceea ce au învățat să facă, dar și cu plăcerea realizării lucrului manual și aceea de a îl putea utiliza.

Participantele vor primii din partea organizatorilor toate materialele necesare pentru confecționarea perniței de ace: modelul de cusut, în format tipărit, bucățile de etamină – surfilată, ca să nu se destrame – și de filț necesare, fir roșu și alb de Tălmaciu, pentru cusut precum și șnurul agățător, împletit cu croșeta.

Atelierul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 12 ani. Pentru înscrieri, doritoarele sunt invitate să scrie un mesaj cu titlul „Înscriere atelier perniță", care să conțină datele de contact, pe adresa: antonelalungu@yahoo.com. Se va primi ulterior un mesaj de confirmare a participării.

Taxa de participare: 30 lei.
   Atelierul va avea loc, miercuri, 8 martie 2017 între orele 18:00 și 20:00 la Casa Junilor (Sediul Uniunii Junilor din Scheii Brașovului și Brașovul Vechi), pe strada Prundului nr. 1, lângă Poarta Şchei.

Comunitatea „Motive Tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi” își dorește să aducă un aport la transmiterea și păstrarea în timp a motivelor tradiționale românești, săsești și ungurești din zona în care traim și a fost creată de Antonela Lungu și Melinda Puskás.

Comentarii

Ultimă oră