Sari la conținut
atentie-la-masti-

Șeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Sorin Susanu, spune să nu cumpărați măști din locuri neautorizate, dacă nu au traducere în limba română, dacă ambalajul este deteriorat, sau dacă sunt suspect de ieftine.

Inspectorii Comisariatului brașovean au dat amenzi în valoare de 119.000 de lei şi au oprit de la comercializare măşti de protecţie neconforme, în valoare de 356.000 de lei în urma a 30 de controale realizate la agenţii economici braşoveni, care vindeau astfel de dispozitive medicale. Au fost descoperite numeroase abateri: produse neconforme, contrafăcute, fără informări în limba română și cu lipsa informaţiilor obligatorii. Susanu îi roagă pe agenţii economici, care importă şi pun în vânzare măşti să se asigure că produsele comercializate sunt conforme şi să aibă o atenţie sporită dacă mărfurile provin din ţări asiatice.

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În doar o zi oamenii legii au verificat 114 societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

Polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat aproximativ 2.900 de persoane, au verificat 124 de mijloace de transport persoane și alte 238 de autovehicule. În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 245 de sancțiuni contravenționale, dintre care 238 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și o sancțiune contravențională pentru fapte de natură economică, în valoare totală de 17.100 lei. Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Comentarii

Ultimă oră