Sari la conținut
atentie-la-ursi

O ursoaică matură cu doi pui de aproximativ trei ani a fost văzută la plimbare în weekendul trecut, în zona şoselei Transfăgărăşan, în imediata apropiere a Cabanei Bâlea Cascadă.

Florin Isaya, angajat al structurii Jandarmeriei Montane de la Bâlea Lac, s-a întâlnit cu animalele sălbatice chiar pe marginea şoselei şi a reuşit să le fotografieze şi să le filmeze în câteva ipostaze interesante, relatează tribuna.ro.

„Sunt animale pe care le urmărim deja de câţiva ani. La un moment dat, acestea au ajuns chiar şi la Bâlea Lac. De obicei, creează oarecare animaţie în zona chioşcurilor cu produse alimentare de la Bâlea Cascadă. Ursoaica şi cei doi pui trăiesc undeva în Valea Doamnei şi acesta e teritoriul lor. Mai avem cunoştinţă de o familie de urşi stabilită în Valea Arpăşelului, dar aceasta nu prea ajunge în zona noastră. Am întâlnit aceşti urşi, vara, iarna, noaptea sau în miezul zilei. Spre deosebire de cei din zona Braşovului, din Bucegi, aceştia nu cerşesc mâncare şi nu sunt obişnuiţi ca atunci când ajung în zona şoselei, să vină la maşini pentru acest lucru. Sunt animale sălbatice şi este bine ca oamenii să evite apropierea de acestea”, a spus jandarmul pentru sursa citată.

Comentarii

Ultimă oră