Sari la conținut
atentie-soferi-(1)

Asigurările auto se scumpesc.

ASF a publicat tarifele de referință pentru RCA, iar tariful mediu a urcat cu 9%, până la 756 lei.

Tarifele de referință vin în contextul creat de cadrul legislativ care introduce prevederi și instrumente noi pentru piață.

Printre acestea se numără Bonus-Malus care răsplătește comportamentul corect în trafic.

Acum șoferii care ajung la clasa maximă de bonus B8 primesc o reducere de 50% a tarifului de primă, față de 32% cât era prevăzut de reglementările anterioare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat pe propriul site tarifele de referință pentru polițele de asigurări auto obligatorii, tariful mediu urmând să urce cu 9% pentru persoane fizice, de la 692 de lei la 756 de lei, în vreme ce pentru firme tarifele medii cresc cu 11%, de la 1.574 lei la 1.752 lei.

Anul trecut, prețurile pentru polițele RCA au scăzut cu 45% pentru populație și cu 20% pentru firme, ca urmare a aplicării noii legi RCA.

Sectorul asigurărilor RCA a fost zguduit în ultimii cinci ani de mai multe falimente de răsunet, precum Astra Asigurări și Carpatica Asig.

De asemenea, transportatorii au protestat și au obținut în 2016 plafonarea tarifelor pentru o scurtă perioadă.

Acum, însă, se revine la scumpiri. ASF spune, însă, că adevăratele prețuri sunt mult mai mici pentru 83% din asigurații RCA, pentru că aceștia se încadrează la clasele de bonusuri.

Comentarii

Ultimă oră