Sari la conținut

Au adus cadouri pentru familia care trăieşte în vagon

au-adus-cadouri-pentru-familia-care-traieste-in-vagon

Alimente, produse pentru igienă, haine şi chiar mâncare gătită! Asta a primit familia ce locuieşte în vagonul din lemn, de la braşovenii cu inimă mare, dar şi de la reprezentanţii MIXTV, care, şi în acest an, realizează o campanie pentru aceşti oameni năpăstuiţi de soartă.
Familia, care locuieşte într-un vagon din lemn la marginea oraşului, primeşte săptămânal mâncare gătită de la o firmă din Braşov, prin reprezentanţii MIXTV. În ajutorul celor cu care soarta a fost crudă, au sărit şi mai mulţi braşoveni, impresionaţi de povestea lor. Au adus alimente, jucării, haine şi produse pentru igienă.
„Din ce am primit şi noi de la un grup de voluntari din Olanda, din puţinul nostru am zis să ajutăm şi această familie, care ne-a impresionat foarte mult. Am adus, printre altele, sosuri, margarină, cremă de ciocolată, vreo două-trei jucării... Mai devreme am auzit că au nevoie de materiale igienico-sanitare şi chiar le-am adus acest bidon mare cu săpun  lichid”, a spus Florin Cătănescu, preşedinte Asociaţia Un pas spre viitor.
   Pe lângă daruri, au avut parte şi de o altă surpriză.
„Vrem să-i propunem într-un program al Fundaţiei Hearts across Romania din America, în care să putem găsi un sponsor pentru aceşti copii. Această fundaţie îi poate ajuta prin găsirea unei familii din SUA, care să-i sponsorizeze în fiecare lună” a adăugat Florin Cătănescu.
Bucuria a fost mare atât pentru Lenuţa Acameniţoaie, cât şi pentru copii. Toţi au fost încântaţi de cadouri.
„Mulţumesc MIX TV pentru implicare, şi datorită dumnealor s-au implicat şi foarte mulţi braşoveni, care ne-au ajutat şi cărora le mulţumesc. Fac un apel către cei care au un aragaz, care nu le mai trebuie, că mi-ar fi foarte util acum că vine căldura să nu mai gătesc la sobă în casă. Şi nu în ultimul rând mi-aş dori un loc de muncă, să nu mă mai chinui de pe o zi pe alta să câştig câte un bănuţ, mai bine un salariu fix ca să pot să cresc copilaşii” a spus mama celor cinci copii.
Această familie supravieţuieşte cu ajutorul alocaţiilor şi cu ce mai strânge mama din fier vechi. Câteodată, mama nu are bani nici de pâine. Pe masa celor şase găseşti fasole şi foarte rar carne, pe care o mai primesc de la cei cu suflet mare. În 2013, în preajma sărbătorilor, în urma campaniei MIXTV, braşovenii cu inimă mare au donat alimente şi jucării.  Braşovenii care vor să le vină în ajutor pot face donaţii la sediul Radio Braşov, din strada Olteţ numerele 10-11.

Comentarii

Ultimă oră