Sari la conținut

Au chiulit de la scoala si nu mai circula gratuit cu RAT

au-chiulit-de-la-scoala-si-nu-mai-circula-gratuit-cu-rat

Aproape 1900 de elevi braşoveni au venit pe banii lor la şcoala. Ei şi-au pierdut dreptul de a folosi gratuit mijloacele de transport din cauza absenţelor din catalog. Facilitatea de călătorie fără bani cu autobuzul sau troleibuzul este pusă la dispoziţie de Primăria Braşov, doar dacă prezenţa la ore este de 100%.

Transportul gratuit reprezenta până de curând un stimulent pentru elevii braşoveni care chiuleau de la şcoală. Acum, pare-se ca această facilitate nu îi mai interesează foarte tare, ţinând cont că foarte mulţi dintre copii şi-au pierdut acest drept din cauză că au lipsit de la ore.

O absenta este suficienta pentru a pierde dreptul de a calatori gratuit pe mijloacele de transport. In primul semestru scolar absenteismul a crescut in randul scolarilor brasoveni, iar indicatorul pentru cuantificarea acestui fenomen este reprezentat de numarul din ce in ce mai mare al copiilor care au pierdut. In octombrie 2014 peste 14 mii de elevi au cerut legitimatii gratuite de transport, insa putin peste 200 nu au beneficiat de abonamente din cauza absențlor nemotivate.

De la inceputul scolii, pana la finalul semestrului, numarul chiulangiilor a crescut pana la aproape 1900, peste 1200 detinand chiar abonament pe doua linii. Printre primii elevi care n-au mai beneficiat de transport gratuit s-au numarat cei de la Honterus, Liceul silvic si Scoala gimnaziala nr. 12, care s-au inscris astfel, in topul cu cei mai multi chiulangii: 77, 29, respectiv 24 de copii.

Comentarii

Ultimă oră