Sari la conținut

Au dat lovitura! Maşina care consumă 1litru / 100 km

au-dat-lovitura-masina-care-consuma-1litru-100-km

Renault va prezenta la Salonul Auto de la Paris, din octombrie, o masina cu un consum de 1 litru/100 km, care ar putea sa fie pusa in vanzare in urmatorii 10 ani.

Producatorul francez a explicat ca inginerii s-au axat in primul rand pe reducerea greutatii si redefinirea aerodinamicii componentelor, relateaza autocar.co.uk.

Prototipul Eolab al celor de la Renault cantareste 955 kg, cu 400 kg mai putin decat modelul Clio, si are un coeficient aerodinamic de numai 0,235 (cu 30% mai bun decat in cazul modelului Clio).

Capota motorului este fixa, parbrizul e realizat dintr-o sticla ultra-subtire, dar si rezistenta, iar plafonul este din magneziu.

Prototipul cuprinde 100 de noi tehnologii, spun cei de la Renault, fiind optimisti ca aceste inovatii vor ajunge si in masinile care vor fi puse in circulatie in viitorul apropiat. De altfel, seful proiectului, Jean-Pierre Fouquet, crede ca prototipul Eolab nu ar fi prea costisitor de produs.

"Astazi, majoritatea vehiculelor hibride au preturi de peste 40.000 de euro. Solutiile gasite de noi sunt mult mai economice si permit ca tehnologia hibrida sa fie folosita pentru fabricarea unor astfel de masini la o scara mult mai mare", a explicat Fouquet.

Denumirea masinii - Eolab - este o combinatie intre numele Aeolus, zeul vanturilor din mitologia greaca, si termenul munca.

Comentarii

Ultimă oră