Sari la conținut

Au fost inaugurate primele locuinţe destinate victimelor violenţei domestice

au-fost-inaugurate-primele-locuinte-destinate-victimelor-violentei-domestice

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), a inaugurat patru locuinţe pentru victimele violenţei domestice. Astfel, persoanele abuzate vor beneficia de găzduire, hrană, consiliere juridică, consiliere psihologică, orientare a victimelor violenței domestice, pe o perioadă de până la 48 ore, scrie romaniatv.net.

Potrivit unui comunicat de presă Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbaț, accesul persoanelor abuzate în locuințe se poate realiza personal, prin direcționare în urma apelării numărului unic gratuit 0800 500 333, prin îndrumarea acordată de către organele de polițiesau de către serviciile de ambulanță (în cazul în care nu este necesară spitalizarea), dar și ca urmare a informării victimei prin intermediul DGASPC sau ONG/prin intermediul primilor specialiști care intră în contact cu victima. La momentul primirii în locuințe, victimele vor fi evaluate psihologic pentru eliminarea stării de risc imediat și reechilibrarea stării emoționale. Ulterior, persoanele în cauză vor primi consiliere juridică, iar, în situația în care doresc, vor fi sprijinite în demersurile de depunere a unei cereri privind emiterea ordinului de protecție.

În prag de sărbători, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) a achitat, în perioada noiembrie - decembrie 2015, ajutoare de urgenţă în valoare de 1.996.000 lei unui număr de 890 persoane aflate în risc de excluziune socială.

Alte 1.548 persoane, care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, vor participa, în luna ianuarie 2016, la programele de formare profesională ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Comentarii

Ultimă oră