Sari la conținut

Au început lucrările de reabilitare la fostul Cinematograf Popular

au-inceput-lucrarile-de-reabilitare-la-fostul-cinematograf-popular

Clădirea fostului Cinema Popular de pe strada Mureşenilor din Braşov a intrat ieri în renovare, acesta urmând să fie transformat într-un spaţiu multifuncţional, în care să se desfăşoare diverse evenimente culturale sau sociale.

Reparaţiile capitale la clădire au început în 15 septembrie şi ar trebui să se încheie până în octombrie 2020.

Miercuri, Primarul Braşovului, George Scripcaru, a mers pe şantier, unde a organizat şi o conferinţă de presă.

Edilul a precizat că la clădirea fostului Cinema Popular, construită la 1911, muncitorii vor face lucrări de consolidare structurală, intervenţii asupra faţadelor, pe care le vor şi reabilita. În subsol se reorganizează spaţiile existente. Totodată, vor fi refăcute instalaţiile electrice, alimentarea cu apă potabilă, instalaţiile sanitare. La finalizarea lucrărilor, la exterior va exista şi o terasă.

„Aici va fi o sală de cinematograf cu 175 de locuri. Vor mai putea fi făcute proiecţii de filme, spectacole, inclusiv de teatru interactiv, dans sportiv, prezentări de modă sau evenimente mondene. Valoarea contractului este de peste 7,8 milioane lei”, a declarat primarul.

Directorul tehnic al SC Romconstruct Group SRL Ploieşti (care efectuează lucrările), Iustinian Roşu, a precizat că la Popular se vor desface toate finisajele, inclusiv fundaţiile, după care totul se va reface de la zero. „Sala principală va fi modulată pe un concept cu scenă la aceeaşi poziţie cu sala, pentru a permite şi desfăşurarea unor evenimente, dar şi a unor şedinţe sau punerea în scenă a unor piese de teatru”, a precizat reprezentantul constructorului.

Și Cinematograful Astra va întra în şantier din luna ianuarie 2019

Un alt fost cinematograf care va intra în şantier în scurt timp este Astra, lucrările, în valoare totală de 8,9 milioane de lei, urmând a realizate de SC HAR&H, cu terţ susţinător SC Romfit Grup SRL. Durată contractului este de 27 de luni, din care 3 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţia lucrărilor.

Potrivit directorului firmei HAR&H, „la momentul acesta suntem în faza în care elaborăm soluţiile tehnice prevăzute în caietul de sarcini şi în documentaţia de avizare a lucrărilor. Spre sfârşitul lunii decembrie vom finaliza proiectul tehnic şi îl vom preda beneficiarului, pentru ca din luna ianuarie să ne apucăm de lucrări. Termenul de finalizare este de 24 de luni, dar ne-am propus ca această investiţie să o derulăm undeva între 10 şi 12 luni”.

Acesta a precizat că la Cinema Astra va fi amenajată o sală de proiecţii cu 130 de locuri. De asemenea, se vor amenaja spaţii pentru cafenele şi „lobby”, o bibliotecă, o sală de conferinţe la etaj şi alte spaţii.

..........................................................................................................................................................

Lucrările la cele două cinematografe fac parte dintr-un plan mai amplu de reabilitate a fostelor cinematografe, iar primarul a declarat că „mă bucur că am ajuns în această etapă în care, deja, la Modern şi Popular au început lucrările de reparaţii, iar la fostul cinematograf Astra urmează să se desfășoare. Prin aceste investiţii încercăm să creăm o serie de centre de petrecere a timpului liber în cât mai multe zone ale oraşului. Avem sală de concerte şi cinematecă la Patria, vom avea, la Modern, un centru cultural dedicat în principal copiilor, iar Popularul sper să devină un punct de atracţie pentru ceea ce înseamnă industria de spectacol”.

Comentarii

Ultimă oră