Sari la conținut

Au rămas şi fără bani, şi cu frigul în apartamente!

au-ramas-si-fara-bani-sicu-frigul-in-apartamente-

Jumătate dintre locatarii unui bloc din cartierul Răcădău au plătit în vara anului trecut, în avans, lucrările de izolare termică. Însă firma cu care s-a semnat contractul nu a realizat lucrarea.
Locatarii blocului situat pe strada Măceşului nr. 17 au plătit, în vara anului 2013, pentru izolarea termică a apartamentelor. Este vorba despre 13 locuinţe pentru care braşovenii au plătit sume cuprinse între 1.600 şi 4.000 de lei. Şi acum achită, însă, la fel de mult pentru încălzirea locuinţelor. Majoritatea celor păgubiţi sunt pensionari care au făcut mari eforturi financiare pentru a achita sumele necesare lucrărilor de reabilitare termică.
„Suntem mai multe persoane care am dat fiecare câte 1600 de lei, la jumătatea lunii iulie 2013. Patronul firmei se pare că a uitat că şi-a luat un angajament” a spus Virginia Fetcu, păgubită.
„Eu sunt singură, locuiesc într-un apartament cu patru camere şi am zis că decât să mai plătesc atât de mult gazul iarna, mai bine plătesc un acont de 1600 de lei pentru izolarea termică. Anul trecut i-am dat banii, dar nu a făcut nimic! Nici nu stă de vorbă cu noi!” a adăugat Maria Barbu, păgubită.
Una dintre locatare a plătit suma integrală pentru lucrări.
„În momentul când a început lucrarea, el a promis că în două luni va termina tot blocul, însă în acest timp nu a finalizat nicio treime din bloc. Atunci, eu l-am contactat personal şi i-am spus că îi dau banii când văd schela pe partea noastră, imediat a pus schela, dar a spus că nu mai face lucrarea până nu îi dau banii.”, a spus Maria Baba, păgubită.
Firma de construcţii din Braşov nu a efectuat lucrările de izolare termică nici până acum, iar reprezentanţii societăţii nu le mai răspund la telefon păgubiţilor. Păgubiţii au depus plângere penală împotriva patronului firmei implicate, iar dosarul este în anchetă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov.

Comentarii

Ultimă oră