Sari la conținut
au-ratat-cupa

Corona nu a reuşit să câştige Cupa României dar va juca în sezonul viitor în Cupa Cupelor.

Echipa de handbal feminin, Corona Braşov, a pierdut finala Cupei României, scor 26-33 (12-15) în faţa vicecampioanei României, HCM Baia Mare. În ciuda faptului că au pierdut această finală, Chiper şi compania au salvat sezonul modest cu o calificare în Cupa Cupelor. Cea mai bună marcatoare pentru braşovence a fost Laura Chiper cu 13 goluri înscrise. Echipa antrenată de Mariana Târcă şi Dumitru Berbece a ajuns în finală după ce a trecut în sferturile de finală de semifinalista Ligii Campionilor şi campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, cu 41-40 (după executarea loviturilor de departajare), iar în semifinale a dispus de Dunărea Brăila, cu 28-20. De partea cealaltă, HCM Baia Mare a învins în sferturi formaţia HCM Roman, scor 31-28, în timp ce, în penultimul act, a trecut de CSM Bucureşti, cu 35-27.

Au căzut pe final de repriză. Finala Cupei României a început echilibrat. Cele două formaţii au mers cap la cap în prima reprizăChiper a fost din nou maşina de goluri a formaţiei de sub Tâmpa în timp ce Ana Maria Olariu a făcut un nou meci mare în poarta Coronei. De partea cealaltă, Buceschi a fost jucătoarea care a strălucit, iar Smedescu a făcut o partidă bună în poartă. În minutul 24, fetele antrenate de Mariana Târcă şi Dumitru Berbece au trecut în avantaj de două goluri, scor 10-8. Din păcate Ţăcălie şi compania nu s-au concentrate îndeajuns pe finalul de repriză şi în minutul 29 scorul a devenit 13-11 în favoarea băimărencelor, care au intrat la cabine în avantaj de trei goluri, scor 15-12.

Chiper a rupt plasa. Braşovencele au început foarte bine partea a doua a jocului şi au înscris repede de două ori, astfel că în minutul 33, scorul era 15-14 pentru HCM Baia Mare. A urmat o eliminare de două minute dictată împotriva Nicoletei Tudor, dar handbalistele de la Corona s-au descurcat foarte bine şi au marcat de două ori în inferioritate. În minutul 26, Laura Chiper a executat o lovitură de la 7 metri, mingea i-a revenit din bară şi extrema Braşovului a înscris, mingea ieşind prin plasa porţii apărate de Cetăţeanu. Corona a reuşit să restabilească egalitatea în minutul 40, scor 18-18. Din păcate formaţia de sub Tâmpa nu a reuşit să menţină ritmul şi vicecampioana României, HCM Baia Mare a pus gol după gol pe tabela de marcaj. Braşovencele au avut o perioadă de zece minute de secetă timp în care scorul a devenit de la 20-20 în minutul 41, 26-20 pentru Baia Mare în minutul 51. Finalul de joc a aprţinut tot fetelor de la Baia Mare care  şi-au adjudecat Cupa României după ce au învins cu scorul de 33-26.

Corona Braşov  - HCM Baia Mare 26-33 (12-15)

Corona Braşov: Olariu 15 intervenţii – Chiper 13 goluri, Ţăcălie 4, Zamfir 2, Raţiu 2, Tudor 2, Hotea 1, Apetrei 1, Cârstea 1.

Antrenori: Mariana Târcă şi Dumitru Berbece

HCM Baia Mare: Smedescu 5 intervenţii, Cetăţeanu 10 – Buceschi 7 goluri, Rudics 7, Geiger 5, Oltean 4, Paşca 3, Ghionea 3, Bondar 2, Vârtic 2.

Antrenor: Constantin Buceschi

Comentarii

Ultimă oră