Sari la conținut

Au sosit „pachetele de la UE” pentru cei mai săraci braşoveni

au-sosit-pachetele-de-la-ue-pentru-cei-mai-saraci-brasoveni


   Conserve de carne, compot, gem dietetic şi mălai, în „pachetele de la UE” pentru braşovenii defavorizați! 24.503 de pachete cu ajutoare au ajuns la primăriile din judeţul Braşov. Urmează ca beneficiarii să-și ridice aceste pachete!


     S-a încheiat distribuirea către primăriile din judeţ a celor 24.503 pachete cu ajutoare alimentare. Acestea au fost alocate judeţului nostru prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi reprezintă primul dintre cele şase loturi care vor ajunge la Braşov, câte unul la şase luni.


    Pachetele conţin făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800 g), ulei (4 l), zahăr (2 kg), orez (4 kg), 5 conserve din carne de vită a câte 300 g, 3 conserve din carne de porc a câte 900 g, 5 conserve pate de ficat de porc a câte 200 g, 2 borcane de compot de fructe a câte 720 ml, 1 borcan de gem de fructe (360 g), 1 borcan de gem de fructe dietetic (360 g). Fiecare pachet conţine, în total, 38 de unităţi (cutii, pungi sau borcane).

Cine va primi aceste pachete


    Conform legislaţiei, de aceste pachete beneficiază persoanele care au venitul minim garantat (acordat prin dispoziţie de primar, în baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare), familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei (acordată în baza Legii nr. 277/2010, privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare), persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, persoane dependente).

Beneficiarii vor ridica aceste pachete din spaţiile anunţate de fiecare primărie.

România a primit de la UE peste 441 milioane de auro pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile


    POAD este un program aprobat de Comisia Europeană şi derulat de Guvernul României cu scopul de a contribui la consolidarea coeziunii sociale şi la reducerea sărăciei extreme. Ajutorul European prin POAD este completat de schemele naţionale care se adresează persoanelor aflate în sărăcie extremă.


    Alocarea financiară pentru acest Program Operaţional este de 518.838.876 euro, din care 441.013.044 euro, respectiv 85%, reprezintă contribuţia din partea Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD), diferenţa de 15% reprezentând cofinanţarea naţională. Pentru distribuţia de ajutoare alimentare alocarea este de 409.496.933 euro.

Comentarii

Ultimă oră