Sari la conținut

Autobuze electrice şi staţii „Bike-sharing” la Făgăraș

autobuze-electrice-si-statii-bikesharing-la-fagaras

Făgăraşul începe aplicarea Planului de mobilitate a oraşului: proiectele vizează 6 autobuze electrice şi 7 staţii „Bike-sharing” cu 75 de biciclete!

Municipalitatea din Făgăraş a obţinut finanţare europeană pentru trei proiecte integrate, pentru implementarea măsurilor cuprinse în Planul de mobilitate a oraşului, pregătite în urmă cu mai mulţi ani.


   Cele trei proiecte vizează asigurarea unui serviciu eficient de transport public de călători şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport şi au o valoare totală cumulată de peste 135 milioane lei.

Vineri, la sediul ADR Centru, s-a semnat contractul pentru un prim proiect, cu o valoare totală de peste 43,8 milioane lei (din care 40,49 milioane lei nerambursabili).


  Prin proiectul „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a Municipiului Făgăraş”, pentru care s-a semnat vineri contractul de finanţare, se vor derula lucrări de modernizare a trotuarelor din zona industrială a municipiului Făgăraş, podul peste pârâul Berivoi va fi reparat, cu păstrarea clasei de încărcare, podul peste pârâul Racoviţa va fi refăcut şi se vor amenaja piste pentru biciclete, cu lăţimea de minim 1m.


   Pe aceste zone se vor separa fluxul pietonal şi cel rutier, fiind implementate sisteme de siguranţă sau aliniamente de spaţiu verde. Pistele de biciclete vor fi amplasate pe tronsoanele unde lăţimea drumului o permite. Pentru stimularea folosirii mijloacelor alternative de transport se vor proiecta staţii de închiriere biciclete, cu toate dotările necesare. Prin acest proiect vor fi construite sau modernizate piste de biciclete în suprafaţă totală de peste 10.000 mp, unde vor exista 7 staţii de închiriere, pentru cele 75 de biciclete disponibile în sistem bike-sharing.


   În plus, staţiile de transport în comun vor fi refăcute şi vor fi amplasate în alveole, doar prin excepţie pe partea carosabilă. Unde există spaţiu, se vor amenaja noi staţii de transport în comun. Proiectul prevede construirea sau reabilitarea a 10 staţii de transport public, precum şi achiziţionarea de 6 noi autobuze electrice, de capacitate medie.


    Data limită pentru finalizarea proiectului este prevăzută la finele primului semestru al anului 2022.

Comentarii

Ultimă oră