Sari la conținut

Autostrada Bucureşti-Braşov, promisiunea USL pentru braşoveni

autostrada-bucurestibrasov-promisiunea-usl-pentru-brasoveni

Uniunea Social Liberală îşi propune în programul de guvernare „România puternică“, lansat, joi,  la Palatul Parlamentului, finalizarea Autostrăzii Transilvania, a centurii Bucureştiului şi a Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti – Braşov.
Totodată, se au în vedere construcţia a cinci centre principale de transport internodal (Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Iaşi şi Braşov). În ceea ce priveşte infrastructura feroviară unul dintre obiective vizează finalizarea a 16 eurostaţii în reşedinţele de judeţ.
“În aceste 6 luni am învăţat diferenţa între a propune soluţii şi a le pune în aplicate, dar e important că am reuşit să ne ţinem de cuvânt cu ce am propus, am dovedit că ştim să guvernăm România. Am putut, în aceste 6 luni de guvernare, să dăm înapoi banii luaţi de la pensionari, am tăiat cheltuieli inutile, am luat măsuri de stimulare a creşterii economice, am reuşit să redeschidem spitale, am arătat că putem avea o guvernare de bun simţ, echilibrată şi la cerinţele societăţii” a declarat Victor Ponta, la prezentarea programului de guvernare.
8 spitale regionale. În domeniul sănătăţii, USL propune compensarea medicamentelor în mod real cu 90% pentru pensionarii cupensii sub 1000 de RON.

Construcţia şi dotarea la standarde internaţionale a 8 spitale regionale
Dezvoltarea spitalelor judeţene de urgenţă de interes strategic  prin garantarea creditelor de către statul român și subvenționarea parțială a dobânzilor
Extinderea echipajelor SMURD la nivel rural în colaborare cu autoritățile locale și continuarea programelor multianuale de dotare ale serviciilor de ambulanță și SMURD
Creşe şi grădiniţe noi. În domenul educaţiei, ULS îşi propune subvenţionarea cu 10-15% a achiziţionării de manualede către studenți și elevi (pe baza carnetului de studiu).

Introducerea programului Masă caldă pentru elevii din ciclul primar.

Realizarea de 50.000 de noi locuri în grădiniţe şi în creşe până în anul 2016.
Impozit diferenţiat. În domeniul fiscal USL propune reducerea treptată în următorii 4 ani a CAS cu 4 puncte procentuale

Reducerea TVA la producătorii agricoli de la 24% la 9%, iar 15% se întoarce la producător când prezintă factura.

Până la finalul mandatului, TVA general revine la 19%.

Cota unică de 16% se păstrează, dar se introduce impozit diferenţiat în jos: vor fi cote de 8%, 12% şi 16% în funcţie de grila de venit.  Până în 2016, salariul minim pe economie va ajunge la 1.200 lei.

Comentarii

Ultimă oră