Sari la conținut
autostrada-comarnicbrasov-gata-din-2016

Românii vor merge la munte pe autostradă înainte de alegerile din 2016, a declarat ministrul delegat pentru infrastructură şi investiţii, Dan Şova, în cadrul emisiunii „După 20 de ani” difuzată de Pro TV.

Acesta a precizat că în luna octombrie va fi desemnat câştigătorul licitaţiei pentru autostrada Comarnic-Braşov, iar până la finalul anului va fi deschis şantierul. ''Nu este vorba doar despre voinţa mea ca ministru. Am mai spus că mă mut cu cortul pe Comarnic-Braşov ca să nu stea cineva degeaba, dar am înţeles şi eu, din interior acum, că sunt anumite chestiuni care ţin de proceduri de tehnologie. Ca să faci Comarnic-Braşov trebuie să scoţi din munte patru milioane de metri cubi de piatră şi să bagi patru milioane de metri cubi de beton pentru cei 58 de kilometri. Ceea ce vreau să vă spun este că nu este un proiect simplu din punct de vedere al construcţiei", a subliniat el.

Acesta a precizat de asemenea că anul acesta vor fi inauguraţi nu mai puţin de 140 de km de autostradă, dintre care primii km de autostradă vor fi inauguraţi chiar în această lună.


Autostrăzile Comarnic-Braşov şi Craiova-Piteşti vor fi cu taxă, a mai declarat ministrul delegat pentru infrastructură şi investiţii, Dan Şova.
Taxa pe aceste autostrăzi va fi de 3 euro pe suta de km, ceea ce înseamnă că pe cei 58 de km de autostradă dintre comarnic şi Braşov, taxa va fi undeva pe la 1,7 euro, conform declaraţiilor lui Şova. Sistemul de taxare va fi similar cu cel al rovignetei, iar pe autostradă vor exista camere de luat vederi care vor monitoriza existenţa dovezii că taxa a fost plătită.
„Plata (taxei de autostradă – n.n.) nu se va face cu sistem de barieră, pentru că s-ar face aglomeraţie. Şi nici investitorii nu agreează sistemul cu barieră. O să fie şi taxă electronică, cu telefonul mobil – prin sms -, o să fie şi cu un cod de bare pe geam, pentru cine circulă mai mult, eventual. Poţi să cumperi şi de la benzinărie, să o pui în geam. O să fie mai multe mecanisme”, a declarat Dan Şova, citat de gandul.info.
El a explicat şi ce presupune taxarea pe baza unui cod de bare.
„Înseamnă să cumperi tot un fel de vinietă pe care o pui în geam, şi când treci camera de luat vederi îţi ia codul de bare şi îţi ia banii din cont automat. Codul de bare îl cumperi tot de la benzinării”, a precizat Dan Şova.

Comentarii

Ultimă oră