Sari la conținut
avem-din-nou-handbal-masculin-la-brasov

Echipa de handbal masculin HC Rom Cri Brașov a debutat pe teren propriu în Divizia A. Elevii antrenorilor Florin Paraschiv și Alina Teslărașu au terminat la egalitate scor 31-31 (18-17) partida disputată în etapa a doua a diviziei A, în compania formației CS Universitatea Cluj.

După ce în prima rundă a campionatului tânăra echipă brașoveană a fost învinsă categoric de fortmația Adi Petrea Reșița, scor 41-27 (17-12), trupa de sub Tâmpa a strâns rândurile și a făcut un meci bun împotriva celor de la Univeristatea Cluj, în etapa a doua. Brașovenii au arătat foarte bine, au condus jocul, dar pe final lipsa de experiență, lipsa de luciditate în momentele importante și-a spus cuvântul, iar handbaliștii de la Rom Cri au fost nevoiți să se mulțumească doar cu un punct în această etapă. Pentru trupa de sub Tâmpa au marcat Stroe 10 goluri, Cojocaru 9, Vele 5, Pliot 3, Matei 2, Arnăut și Scalco câte un gol. În runda următoare, HC Rom Cri Brașov va evolua, sâmbătă, în deplasare, în compania formației CS Universitatea Craiova. Ce este însă foarte important, este că în Brașov avem din nou handbal masculin. Dacă vom avea grijă de acești copii, cu siguranță în doi sau trei ani vom avea din nou o echipă în Liga Națională de handbal.

Dezamăgiți de rezultat. Chiar dacă au evoluat împotriva unor adversari mai experimentați și chiar dacă jocul a fost unul bun, handbaliștii de la HC Rom Cri Brașov erau dezamăgiți de rezultatul final. „Lipsa de experiență și graba cu care am abordat jocul pe final, ne-au făcut să greșim. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm și din acest motiv au apărut greșelile pe final. A fost un meci bun în care am arătat ce am pregătit săptămâna trecută la antrenamente, însă rămâne regretful că nu am reușit să câștigăm decât un punct în această etapă. Este o echipă nouă. Se continuă munca începută la junior. Nucleul este format din junior la care se adaugă trei, patru jucători cu experiență care au mai jucat în divizie. Încercăm să creștem de la meci la meci și să acumulăm experiență la acest nivel”, a declarat la final Rareș Cojocaru. „A fost un meci destul de bun. Noi suntem o echipă care s-a format în urmă cu două luni, iar ei au déjà un an de divizie în fața noastră. Cu toate acestea eu cred că ne-am mișcat destul de bine. Suferim încă din punct de vedere al relațiilor de joc, însă cu timpul se vor rezolva și aceste problem. Pentru mine trecerea de la junior la seniori nu a fost chiar așa de grea pentru că în urmă cu doi ani am mai jucat câteva meciuri în divizie. Nu avem încă experiența necesară, dar etapă de etapă vom acumula experiență și vom crește în valoare. Încercăm să dăm totul pe teren. Este foarte bine că nu avem presiune din partea clubului, iar acest lucru ne va ajuta să creștem”, a declarat și Petru Stroe.

Mulțumit de jocul echipei. Tehnicianul băieților de la Rom Cri Brașov, Florin Paraschiv, era mulțumit de modul în care au evoluat handbaliștii brașoveni. „Trebuie să-i felicit pentru cum au jucat și pentru ce au reușit astăzi. Din păcate lipsa de experiență ne-a făcut să nu câștigăm acest joc. Am avut și patru goluri avans, am avut superioritate pe final și am ratat și o aruncare de la 7 metri. Ne-a tremurat un pic mâna în final de meci, dar una peste alta, cred că a fost un spectacol agreabil și băieții au arătat un handbal plăcut. Scopul nostru este acela de a roda acești junior talentați. În acest moment nu se pune problema să aducem jucători. Probabil anul viitor vom adduce trei, patru handbaliști de valoare pe lângă care să ne creștem juniorii”, adeclarat tehnicanul formației brașovene, Florin Paraschiv.

Comentarii

Ultimă oră