Sari la conținut

Avertisment! Postările şi like-urile de pe facebook arată dacă rişti să faci depresie

avertisment-postarile-si-likeurile-de-pe-facebook-arata-daca-risti-sa-faci-depresie-

Limbajul pe care oamenii îl au, gesturile mici, subiectele pe care le abordează şi expresia facială sunt doar câteva dintre detaliile care pot indica o viitoare depresie, scrie spynews.ro. Experţii sunt de părere că mai nou şi ceea ce postăm pe facebook sau lucrurile pe care le apreciem în cadrul reţelei de socializare pot ascunde semne clare ale depresiei sau schizofreniei, potrivit The Sun.

Cercetătorii de la Universităţile Cambridge şi Stanford consideră că studierea comportamentului pe care oamenii îl au pe reţelele sociale poate ajuta la diagnosticarea persoanelor are suferă de probleme mintale.

Specialiştii au avertizat că pozele, pe care oamenii le distribuie, au un rol foarte important în studiul despre modul în care facebook-ul influenţează sănătatea mintală. Analizând expresiile faciale ale oamenilor, experții pot prezice comportamentul pe care aceştia îl au în viaţa de zi cu zi. Mai mult, specialiştii sunt de părere că informaţiile postate pe internet sunt mult mai sincere, decât cele pe care le oferim unui om faţă în faţă şi aceste informaţii având un conţinut ele pot arăta care este intensitatea unei conversaţii.

Facebook-ul îi poate afecta pe oameni atât pozitiv, cât şi negativ. Spre exemplu, persoanele care sunt eliminate din lista de prieteni de alte persoane pot suferi de pe urma acestui lucru. Chiar şi informaţiile pe care oamenii le citesc pe news feed îi pot afecta. Dacă aceste informaţii sunt pozitive pot schimba în bine starea unui om şi acelaşi lucru se întâmplă şi în sens invers, dacă acestea sunt negative. În ceea ce îi priveşte pe cei care deja suferă de  schizofrenie si psihoză, faptul că sunt activi pe reţelele sociale a făcut ca starea lor să se îmbunătăţească și nu să se agraveze.

Unul din şapte oameni folosesc Facebook-ul în fiecare zi.


Comentarii

Ultimă oră