Prefectura Braşov a anunţat că începând din 7 martie a devenit funcţional sistemul de notificare a cetăţenilor români cu privire la faptul că urmează să le expire paşaportul.
   Astfel, deţinătorii de paşapoarte care au comunicat la depunerea ultimei cereri un număr de telefon valabil vor primi un SMS prin care vor fi informaţi că le expiră paşaportul, cu una până la trei luni înainte.
   Prin acelaşi SMS destinatarii vor fi încurajaţi să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de aşteptare din perioada de vară.
   Mai exact, oamenii vor citi următorul mesaj: „Paşaportul dumneavoastră va expira în curând. Pentru reînnoire, programaţi-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)”.
   Pentru SMS-urile transmise la nivel naţional, va figura ca semnatar Direcţia Generală Paşapoarte, iar pentru cele expediate în străinătate Departamentul Consular.
   Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul „Paşapoarte”.
   De asemenea, în luna martie vor primi un SMS de notificare toți cei cărora le-a expirat paşaportul în ultimele 6 luni.
   Reprezentanţii Prefecturii Braşov au mai anunţat că printre demersurile iniţiate de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Afacerilor Externe pentru simplificarea procedurilor de obţinere a paşaportului şi de reducere a aglomeraţiei, care se înregistrează mai ales vara, se numără interconectarea sistemelor informatice ale celor două ministere, măsuri pe linie legislativă, de resurse umane, precum şi organizarea unei campanii de conştientizare a cetăţenilor cu privire la necesitatea de a-şi face paşaport din timp pentru a evita aglomeraţia din perioada concediilor.
   Sloganul campaniei este „Anul are 12 luni, nu aştepta vara! Documentele de călătorie pot fi făcute din timp”.

   Mai multe detalii, aici:

https://youtu.be/qkXm2DFgx5E