Sari la conținut
aveti-grija-de-valori

Handbaliștii de la Rom-Cri Brașov au cucerit medaliile de bronz ale Campionatului Național rezervat juniorilor I, o performanță extraordinară pentru handbalul brașovean. Din păcate, aceste talente ale orașului de sub Tâmpa vor ajunge să joace în altă parte sau se vor pierde, dacă oamenii din Brașov nu vor investi într-o echipă de Divizia A.

Echipa de handbal masculin Rom Cri Brașov a cucerit medaliile de bronz la turneul final al Campionatului Național rezervat juniorilor I. Brașovenii au încheiat grupa din care au făcut parte pe prima poziție, calificându-se în semifinalele competiției. Racoțea și compania au trecut pe rând de CSS 2 Baia Mare cu scorul de 30-24, de CSS Călărași cu scorul 24-21 și de Petrol Moreni cu scorul de 29-23. Handbaliștii brașoveni au fost la câteva secunde distanță de calificarea în finală. Din păcate trupa de sub Tâmpa a pierdut semifinala cu LPS Piatra Neamț după aruncările de la 7 metri cu scorul de 35-34, după ce în timpul regulamentar au fost egalați în ultimele secunde, scor 29-29. Trupa condusă de antrenorii Florin Paraschiv și Alina Teslărașu a învins în finala mică formația CSS Călărași cu scorul de 37 -18 și a încheiat competiția pe poziția a treia. HC Rom-Cri Brașov a adus handbalului masculin brașovean prima medalie după o lungă perioadă fără rezultate notabile la această disciplină. Campionă națională la juniori I este formația Extrem Baia Mare care a învins în ultimul act al competiției formația LPS Piatra Neamț cu scorul de 30-21.

Cu un ochi râd, cu altul plâng. Rezultatul obținut de băieții de la Rom-Cri Brașov este unul de excepție, dar toți cei implicați în acest proiect sunt convinși că ar fi putut juca foarte ușor finala campionatului. „Suntem fericiți pentru performanța obținută și mulțumiți de coeziunea și jocul excelent al echipei în toate cele cinci partide. Bucuria ne-a fost totuși umbrită de abaterile de la regulament ale reprezentanților oficiali, care au periclitat prin deciziile lor accesul H.C. Rom-Cri în finala mare a turneului, însă cu toate acestea rezultatul obținut rămâne o reușită indiscutabilă pentru sportul brașovean și, sperăm noi, o ușă deschisă către un nou început în handbalul masculin de sub Tâmpa. Am arătat că avem caracter, că știm să facem spectacol și sunt foarte mândru de acești copii. După ce am rata intrarea în finală, le-am cerut băieților un singur lucru, să se bucure de handbal", a spus tehnicianul celor de la Rom-Cri Brașov, Florin Paraschiv.

Au luat și premii individuale. Pe lângă evoluția bună a echipei brașovene, jucătorii de la Rom-Cri au obținut și numeroase premii individuale pentru evoluția lor. George Roșca a fost desemnat cel mai bun pivot al competiției, Dan-Emil Racoțea a fost premiat pentru evoluția sa pe postul de inter stânga, iar Petru Stroe a fost declarat cel mai bun centru și cel mai bun jucător al turneului. „Suntem fericiți că am reușit să obținem o medalie, pe care o așteptăm de foarte mult timp. Ne pare rău că nu am putu juca final mare, dar și medaliile de bronz sunt bune. A fost greu să trecem peste înfrângerea din semifinale, dar am arătat că suntem o echipă unită, o familie și am vrut să demonstrăm care este valoare noastră. A fost poate ultimul meci pentru această generație și am vrut să arătăm tuturor că Brașovul merită o echipă de Divizia A”, a spus cel mai bun jucător al turneului, Petru Stroe.

Sprijiniți sportul și valorile! Brașovul are tradiție în handbalul masculin, dar din păcate, trăim doar din amintirile confruntărilor dintre Dinamo Brașov și Tractorul din prima ligă de handbal. Brașovul a dat foarte mulți handbaliști de valoare României și din fericire produce și acum, iar cel mai bun exemplu sunt acești copii de la Rom-Cri. La turneul final de juniori I, sportivii de la Rom-Cri au făcut o excelentă propagandă handbalului, iar brașovenii au venit în număr destul de mare la sală, dornici să retrăiască emoțiile unor meciuri de băieți. Din păcate, dacă nimeni nu-și îndreptă atenția spre ei, acești copii talentați vor dispărea sau vor juca pentru alte echipe din țară. Cred că e momentul să începem să avem grijă de viitorul copiilor noștri.

Comentarii

Ultimă oră