Sari la conținut

Avion cu 295 de persoane la bord s-a prăbuşit în Ucraina

avion-cu-295-de-persoane-la-bord-sa-prabusit-in-ucraina

Un avion malaezian cu 295 de pasageri la bord s-a prăbuşit în estul Ucrainei, în apropierea graniţei cu Rusia, relatează Interfax, citând surse. Avionul Boeing 777 decolase de la Amsterdam cu destinaţia Kuala Lumpur.

Un consilier al ministrului ucrainean de Interne a precizat că nu existăsupravieţuitori. Anton Gheraşenko, consilier al ministrului ucrainean de interne a scris pe contul său de Facebook că avionul zbura la o altitudine de 10.000 de metri şi a fost lovit de o rachetă lansată de pe un lansator Buk, transmite Associated Press.Numeroase cadavre au fost găsite în zona din estul Ucrainei unde s-a prăbuşit avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines, anunţă corespondentul AFP.

Este al doilea avion pe care compania Malaysia Airlines îl pierde în acest an, după ce un Boeing a dispărut în apele Oceanului Indian, nefiind găsit nici la ora actuală.

UDPDATE. Miliţiile separatiste şi pompierii sosiţi la locul prăbuşirii avionului de pasageri, în estul Ucrainei, au recuperat cutiile negre ale aeronavei. Autorităţile ucrainene nu au acces la locul accidentului.Separatiştii proruşi sunt dispuşi să încheie un armistiţiu de 3 zile cu Ucraina, pentru a permite autorităţilor ucrainene să lucreze la locul prăbuşirii aeronavei, conform RIA Novosti.Analişti militari contactaţi de CNN şi de The Guardian consideră că avionul malaezian nu ar fi putut să fie doborât decât de un sistem antiaerian al unei armate de stat, de tipul rusescului BUK, poreclit "Grizzly" de occidentali, şi că este foarte puţin probabil ca separatiştii proruşi din estul Ucrainei să aibă acces la armamente atât de sofisticate, scrie gandul.info.

Comentarii

Ultimă oră