Sari la conținut
bacul-elevelor-sportive

Două handbaliste ambiţioase, care fac parte din Lotul Naţional, vor susţine examenul maturităţii în sesiune specială.

Pentru asta, învaţă între orele de antrenament, iar în week-end vor pleca în Prahova, acolo unde vor susţine examenul, la singurul centru din ţară, înfiinţat pentru sesiunea specială, ce se va desfăşura la finalul lunii mai.
Şcoala vs sport. Printre candidaţii speciali se află şi braşovencele Andreea Pricopi şi Denisa Dedu, handbaliste ce joacă la Corona Braşov, în prima ligă. Cele două sportive au făcut eforturi uriaşe pentru a reuşi să participe la antrenamente zi de zi, iar apoi să înveţe pentru Bac.
Andreea Pricopi are 19 ani şi practică handbalul de la vârsta de 9 ani. În august va participa la Campionatul European de Handbal din Danemarca, dar până atunci mai are un hop de trecut: examenul maturităţii.
„Vă daţi seama că trebuie să impac şi capra şi varza, trebuie să fac şi handbal, trebuie să merg şi la şcoală, pentru că nu pot să renunţ la nici una dintre ele. Urmează Bacalaureatul acum şi la handbal Cupa României. Sunt destul de grele antrenamentele, dar nu e ceva insuportabil. Învăţ între antrenamente, seara, când ajung acasă”, ne-a mărturisit Andreea Pricopi, elevă la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu.
Andreea şi Denisa au câte 10 antrenamente, dar şi un meci sau două săptămânal. Cu toate astea, cele două braşovence dedică studiului o mare parte din timp.
„Într-adevăr, ne este destul de greu, pentru că n-avem prea mult timp la dispoziţie, dar ne dăm toată silinţa să parcurgem toată materia, avem un program destul de încărcat, ca orice sportiv, dar nu vom renunţa la nici una”, ne-a spus Denisa Dedu, elevă la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu.
Bacalaureatul special va avea loc la Ploieşti, începând cu data de 20 mai, iar înscrierile se fac în 18 şi 19 mai.
Doisprezece liceeni cu performanţe sportive din judeţul nostru ar putea să se înscrie la acest examen.

„Se pot înscrie 12 copii din judeţul Braşov, marea majoritate au performanţe în domeniul sportiv, sunt elevi care au avut rezultate foarte bune la handbal, la baschet, la schi biatlon, schi alpin, şi chiar şi motocros. Nu ştiu în ce măsură se vor înscrie şi chiar vor susţine acest Bac special, care se derulează în judeţul Prahova”, ne-a spus Ariana Bucur, inspector şcolar general ISJ Braşov

Comentarii

Ultimă oră