Sari la conținut

Bal caritabil pentru baschetbaliştii cu dizabilităţi

bal-caritabil-pentru-baschetbalistii-cu-dizabilitati

Balul Clubului Rotary din acest an va susţine echipa braşoveană de baschet pentru persoane cu dizabilităţi. Cu banii strânşi, se vor cumpăra scaune rulante speciale pentru practicarea  acestui sport. Toţi cei care vor să susţină această cauză pot cumpăra  invitaţii de participare la bal.
Costul unui bilet la această ediţie a balului este de 300 lei, evenimentul urmând a avea loc sâmbătă, 26 ianuarie, la Hotel Aro Palace. Această acţiune caritabilă a clubului Rotary vine în completarea unei alte iniţiative recente  prin  care s-a înfinţat un club braşovean  destinat persoanelor cu handicap. Acesta îşi propune   să pregătească sportivi care ar putea să participe la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016. Prima discipină sportivă care va fi reprezentată în clubul va fi baschetul în scaun rulant. Antrenamentele lotului de baschet  adună  10-12 tineri – câțiva dintre aceștia fiind sportivi experimentați care au obținut rezultate  bune în competiții naționale și internaționale. Căpitanul echipei de baschet este Petru Gigi Pungă, care este și campion național la tenis de câmp.
Aproximativ 15% din populaţia lumii suferă de un handicap, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Oamenii cu dizabilităţi  sunt deseori marginalizaţi , fie din cauza reacției pe care societatea o are faţă de ei, fie prin alegerile pe care ei sau părinții lor le fac  în ceea ce privește viața lor socială. Considerând că sportul  este una dintre cele mai bune forme de a integra persoanele cu dizabilități, clubul Rotary a hotărât ca  banii strânşi la balul anual  de caritate să fie folosiţi în beneficiul echipei de baschet  a braşovenilor cu  problem e locomotorii.

Comentarii

Ultimă oră